Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sekera a Jurčina sa pripojili k reprezentácii, Radivojevič otázny
Zdielať na

Sekera a Jurčina sa pripojili k reprezentácii, Radivojevič otázny

Zdroj: tasr - Jurčina so Sekerom na zraze reprezentácie

Slovenská hokejová reprezentácia v pondelok odštartovala ďalšiu časť záverečnej prípravy na svetový šampionát, ktorá vyvrcholí dvoma zápasmi proti Česku.

Na zraze v Bratislave sa trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi hlásili už aj prvé posily zo zámorskej NHL, obrancovia Andrej Sekera z Buffala Sabres a Milan Jurčina z New Yorku Islanders. Z kádra, ktorý sa predstavil na dvojzápase v Rusku, pritom neodišiel nikto, no menšie zdravotné problémy trápia útočníkov Juraja Mikúša a Branka Radivojeviča.

Hlavný kormidelník zatiaľ nevedel povedať, či zámorských obrancovia nastúpia už v prvom stredajšom stretnutí v Prahe: "Teraz sme sa s nimi stretli prvýkrát a ešte sme spolu nehovorili, no dnes sa zapoja do tréningového procesu. Ešte sme sa nerozhodli, či budú hrať už v stredu, ale v piatok určite nastúpia."

Slovákom doterajšia záverečná príprava výsledkovo nevyšla, keď v štyroch dueloch v rámci 2. ročníka projektu Euro Hockey Challenge ani raz nezvíťazili. Po domácich prehrách s Dánskom neuspeli ani v Jaroslavli, no najmä v prvom zápase s Ruskom podali oveľa lepší výkon. Tréner Vůjtek verí, že ďalšie stretnutia proti Česku opäť napovedia do zloženia tímu na MS. "Myslím si, že nám ukážu slabiny niektorých hráčov, ktorí na ten špičkový hokej ešte úplne nedosiahli a od toho sa potom bude odvíjať zostava na šampionát," uviedol hlavný kormidelník.

Stále je otázny štart dvojice Radivojevič - Mikúš. Prvého menovaného trápi infekcia a druhý má problémy s pravým členkom, keď ho priamo do kosti nešťastne zasiahol puk z hokejky Milana Bartoviča. "Na zraz prišli všetci hráči, samozrejme ešte nevieme, ako to vyzerá s Brankom Radivojevičom, to uvidíme až na ľade. Juraj Mikúš sa nesťažuje, takže si myslím, že naskočí na ľad," informoval.

Milan Jurčina priletel na Slovensko už v piatok, prvé dni strávil s rodinou a kamarátmi v pondelok sa už zapojil do prípravy. "Pozrel som si aj jednu tretinu z prvého zápasu s Ruskom. Chcel som aj druhý, no už som ho nestihol. Ešte troška bojujem s aklimatizáciou, no už sa to zlepšuje," uviedol urastený bek. S pozvánkou do reprezentácie neváhal ani chvíľu a verí, že na MS by si mohol napraviť chuť. "Keď sa ma tréner opýtal, či sa zapojím do prípravy, vôbec som neváhal. Pokiaľ budem zdravý, pustia ma z klubu a bude o mňa záujem, veľmi rád prídem," dodal.

Slovákov čakajú v záverečnej príprave ešte dve stretnutia v rámci Euro Hockey Challenge proti Česku, v Prahe 18. apríla o 18.00 h a v Bratislave 20. apríla o 17.00 h a o ďalší týždeň generálka na turnaji Škoda Cup na štadióne Ondreja Nepelu.

Nominácia SR pred zápasmi s Českom:       

Brankári - Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec, ČR), Július Hudáček (Södertälje SK, Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad, SR/KHL) 
Obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva, Rus./KHL), Peter Mikuš (HC Mountfield České Budějovice, ČR), Richard Stehlík (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), René Vydarený (HC České Budějovice, ČR), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Vladimír Mihálik (HC Timra, Švéd.), Andrej Sekera (Buffalo Sabres, NHL), Milan Jurčina (New York Islanders, NHL)
Útočníci - Mario Bližňák (HC Sparta Praha, ČR), Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk, Rus./KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hovorka (Rytíři Kladno, ČR), Milan Kytnár (HPK Hämeenlinna, Fín.), Patrik Lušňák (HK 36 Skalica), Juraj Mikúš (TPS Turku, Fín.), Štefan Ružička (Spartak Moskva, Rus./KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva, Rus./KHL), Ján Sýkora (HC 05 Banská Bystrica), Rastislav Špirko (Lev Poprad, SR/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Milan Bartovič (Bílí Tigři Liberec, ČR)