Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Slovenkám po prehre s Nemeckom hrozí zostup do I. divízie
Zdielať na

Slovenkám po prehre s Nemeckom hrozí zostup do I. divízie

Zdroj: iihf - MS ženy, Slovensko-Nemecko

Nemecko - Slovensko 2:1 po samostatných nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Slovenská ženská hokejová reprezentácia prehrala v prvom stretnutí o udržanie sa v elitnej kategórii majstrovstiev sveta v Burlingtone s výberom Nemecka 1:2 po samostatných nájazdoch. Zverenky Miroslava Karafiáta musia vyhrať piatkový druhý duel (od 19.00 SELČ), ak chcú pomýšľať na záchranu medzi elitnou svetovou osmičkou. Ak sa im to podarí, o zostupujúcom rozhodne tretí duel v sobotu (od 19.00 SELČ).

Nemky vrátili v stredu Slovenkám prehru z utorňajšieho duelu, ktorá ich namiesto bojov o medaily posunula do súbojov o záchranu. Slovenské hokejistky opäť vychádzali zo zabezpečenej obrany na čele s výbornou brankárkou Zuzanou Tomčíkovou. V 6. min otvorila skóre pri presilovke Martina Veličková. Nemky z množstva pokusov využili jediný, v 28. min vyrovnala Julia Zornová. O víťazovi súboja rozhodli až samostatné nájazdy, hneď v prvej sérii sa presadila Jana Kapustová, v druhej ju napodobnila ANdrea Lanzlová. Definitíva o výsledku padla vo štvrtej sérii, Kapustová svoj pokus proti Vione Harrerovej nepremenila a na opačnej strane bola úspešná Manuela Anwanderová.

Výsledok - MS žien v hokeji v Burlingtone:
1. zápas o záchranu (hrá sa na 2 víťazstvá):

Nemecko - Slovensko 2:1 po samostatných nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 28. Zornová (Buschová), rozhodujúci sam. nájazd Anwanderová - 6. Veličková (Čupková)
Vylúčené: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bordeleauová (Kan.) - Arazimová (ČR), Tauriainenová (Fín.), 174 divákov.

Zostava SR: Tomčíková - Lalíková, Karafiátová, Országhová, Brémová, Kežmarská, Raková, Žitňanská - Kapustová, Čulíková, Čupková - Herichová, Džurňáková, Veličková - Lúčová, Jurčová, Sroková - Mikesková, Gápová, Ihnaťová - Miháliková

Súvisiace články