Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hokej-MS: Slovenky po prehre so Švajčiarskom o záchranu
Zdielať na

Hokej-MS: Slovenky po prehre so Švajčiarskom o záchranu

Slovenské hokejistky budú po nedelňajšej prehre so Švajčiarskom 1:2 bojovať na majstrovstvách sveta v americkom Burlingtone o záchranu v elitnej kategórii.

Keďže Nemky prehrali so Švédkami 1:2 po predĺžení, Slovenky už nemôžu v tabuľke B-skupiny skončiť lepšie ako na 3. mieste, ktoré znamená boj o udržanie sa medzi elitnou osmičkou.

Slovenky boli v súboji so Švajčiarkami strelecky aktívnejšie. Na skúsenú Florence Schelingovú vyslali 30 pukov, za jej chrbtom skončil len pokus Jany Kapustovej z 26. min. Hráčky z krajiny helvétskeho kríža ohrozili Zuzanu Tomčíkovú 27-krát. Slovenské hokejistky mali hneď v úvode súboja možnosť presilovej hry, ktorú nevyužili a prišiel trest. V 9. min otvorila skóre Leimgruberová. Zverenky Miroslava Karafiáta sa potom ubránili pri troch vylúčeniach po sebe dlhej presilovke súperiek o dve hráčky, Švajčiarky mali v tom čase prevahu. Od druhej tretiny sa hra slovenského tímu smerom dopredu zlepšila, ale útočné výpady s výnimkou jedného stroskotávali na pozornej Schelingovej. Po góle Kapustovej mali Slovenky možnosť strhnúť výsledok na svoju stranu v troch presilovkách za sebou, ale nepodarilo sa im to. O výsledku rozhodla v 44. min Martyová a Švajčiarky svoj tesný náskok ubránili až do konca.

Slovensko svoje účinkovanie v B-skupine zakončí v utorok 10. apríla o 23.00 SELČ súbojom s Nemeckom. V A-skupine dosiahol druhé vysoké víťazstvo tím USA. Domáce hráčky po výhre 9:2 nad Kanadou zdolali Rusko ešte hladšie 9:0, keď európske družstvo ohrozilo ich bránku len päťkrát. Američanky sú prvými istými semifinalistkami šampionátu.

Výsledky - majstrovstvá sveta hokejistiek v Burlingtone - B-skupina:

Švajčiarsko - Slovensko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 9. Leimgruberová, 44. Martyová - 26. Kapustová (Herichová)
Vylúčené: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bordeleauová (Kan.) - Björkmanová (Švéd.), Bonifaceová (Fr.), 200 divákov

Zostava SR: Tomčíková - Országhová, Lalíková, Karafiátová, Brémová, Kežmarská, Žitňanská - Džurňáková, Čulíková, Miháliková - Kapustová, Herichová, Čupková - Lúčová, Jurčová, Sroková - Veličková, Mikesková, Gápová

Súvisiace články