Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nowitzki zaspieval rodákom: Som šampión!
Zdielať na

Nowitzki zaspieval rodákom: Som šampión!

Po oslavách zisku prvého prteňa šampióna NBA v Dallase sa Dirk Nowitzki vrátil domov do Nemecka. A v rodnom meste Wuerzburg mu niekoľko tisíc fanúšikov prevolávalo niekoľko hodín na slávu.

Nowitzki, ktorý sa ako 32-ročný dočkal prvého celkového víťazstva v prestížnej zámorskej basketbalovej lige a získal aj ocenenie pre najužitočnejšieho hráča play off (MVP), bol viditeľne dojatý. Po vyše dvoch týždňoch od vytúženého triumfu mu jeho rodáci pripravili ďalšie nezabudnuteľné chvíle.

Na radnici sa podpísal do mestskej Zlatej knihy ako vôbec prvý bakstebalista z NBA. A že to nie je len taká voľajaká kniha svedčí aj fakt, že v nej je aj podpis Winstona Churchilla.

Koľko pier zničil, pokiaľ sa popodpisoval všetkým fanúšikom, to nikto nezrátal. Ale počas jazdy mestom rozdal niekoľko stoviek tričiek so svojím menom. A keď sa ukázal na balkóne radnice, zaznelo mohutné skandovanie anglickej skratky MVP. Na oplátku Dirk Nowitzki zaspieval viac ako 3000 ľuďom na namestí to povestné "We are the champions..."

sita

Súvisiace články