Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Wade a James si uťahovali z Nowitzkeho! Jeho pomsta bola sladká...
Zdielať na

Wade a James si uťahovali z Nowitzkeho! Jeho pomsta bola sladká...

Víťazom NBA je po finálovej sérii s Miami po prvýkrát v histórii Dallas Mavericks. Ešte pred tým, ako padlo toto rozhodnutie, sa však poriadne znemožnili hviezdy Miami Dwyane Wade a LeBron James.

A to vďaka žartom na účet Dirka Nowitzkeho, ťahúňa ich finálového súpera. Na mušku si vzali jeho prechladnutie. Nemecký basketbalista sa tým ale nenechal vyviesť z miery a ich žartíky označil za detinské a mierne ignorantské.

O čo išlo? Na štvrtý zápas finálovej série nastúpil Nowitzki s chrípkou a horúčkou 39 stupňov Celzia. Často počas duelu kašľal a skrýval si pritom ústa pod dres. James a Wade toto jeho počínanie napodobňovali na tréningu pred piatym stretnutím a ich vtipkovanie na chodbe haly zaznamenala televízna stanica CBS.

Wade zakašľal, obrátil sa na Jamesa a povedal: "Počul si ma kašľať? Asi som chorý." Video sa rýchlo rozšírilo po internete a stalo sa vďačným námetom tlačovej konferencie pred nedeľňajším šiestym duelom.

"Kašeľ som nepredstieral. Naozaj som zakašľal a keď tam boli kamery, urobili sme z toho fór. Presne sme vedeli, čo vy z toho urobíte," povedal Wade novinárom. "O nič nejde, v tejto sérii sú zaujímavejšie veci," dodal James.

Veru, pre Nowitzkeho a jeho spoluhráčov určite. A tou najzaujímavejšou je fakt, že sú najlepší v NBA! Dirk dal v rozhodujúcom zápase 21 bodov a pridal 11 doskokov. Stal sa najužitočnejším hráčom finálovej série.

Súvisiace články