Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vykĺbený prst Novitzkeho nezastaví
Zdielať na

Vykĺbený prst Novitzkeho nezastaví

Líder Dallasu Mavericks Dirk Nowitzki má problémy s prstom na ruke. Takmer si ho zlomil, ale napriek tomu je pripravený hrať aj v druhom finálovom súboji NBA.

Nemecký krídelník si bolestivo zranil prst ľavej ruky v štvrtej štvrtine utorkového otváracieho finálového duelu na palubovke Miami Heat pri súboji o loptu so svojím strážcom Chrisom Boshom. Napriek hendikepu zaznamenal 27 bodov, jeho Mavericks však prehrali 84:92.

Na včerajšom tréningu Nowitzki našiel v nešťastí aj pozitívum - pravá ruka je v poriadku. "Nemyslím si, že by to malo nevyhnutne negatívne ovplyvniť moju streľbu. Ľavou rukou si pri nej loptu iba pridržiavam. Nerobím s ňou žiadne bláznovstvá. Iné je to s driblingom, prihrávkami a ich spracovaním, vnikaním medzi súperov a podobne," povedal 32-ročný Nowitzki.

Dnes v noci by mal Dirk Nowitzki na druhé finále nastúpiť s dlahou na prste, podľa vývoja liečby vyskúša možno aj iné druhy ochrany. "Bude to v poriadku. Vôbec sa toho neobávam," odhodlane zakončil najužitočnejší hráč sezóny 2006/2007.

Súvisiace články