Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hádzanári na Novoročnom turnaji podľahli aj Maďarom
Zdielať na

Hádzanári na Novoročnom turnaji podľahli aj Maďarom

Zdroj: TASR

Slovenskí hádzanári si v piatok na Novoročnom turnaji v poľskej Gdyni pripísali druhú prehru. Po štvrtkovom neúspechu s domácou reprezentáciou 24:32 nestačili ani na Maďarov, s ktorými prehrali 27:32.

Absolútnou generálkou pred odchodom na majstrovstvá sveta do Švédska (13.-30. januára) bude v sobotu záverečný duel na turnaji s Čechmi.

Po taktickom "oťukávaní" s Poliakmi nechal tréner Zoltán Heister odpočívať dvoch maródov s ľahšími zdravotnými problémami - brankársku jednotku Richarda Štochla (narazený lakeť) a krídelníka Martina Straňovského (narazené rebrá). Slováci takmer celý prvý polčas iba doťahovali maďarský náskok, v závere polčasu mohli vyrovnať, no po neúspešnom útoku bolo namiesto 16:16, 17:15. Chlieb sa lámal hneď v úvode druhého dejstva. Najskôr zaujali dve červené karty po strkanici medzi Illésom a slovenským pivotom Kopčom a spor medzi oboma lavičkami "odmenili" poľskí rozhodcovia aj žltými kartami pre oboch hlavných trénerov - pre Heistera i jeho náprotivok Lajosa Mócsaia. Maďari si ale udržali koncentráciu a postupne vybudovali rozhodujúci náskok o päť-šesť gólov, ktorý už udržali až do konca.

Tréner SR Zoltán Heister: "Včera hrali slabo niektorí hráči, dnes azda všetci. Potešil ma iba výkon Paula, inak to bola bieda - hrali sme bez ducha, bez hlavy, bez myšlienky. Takto sa na MS ďaleko nedostaneme, no všetko je to iba v hlavách hráčov. Zranenia Štochla a Straňovského by nemali byť vážne a ohroziť ich účasť na šampionáte."

Novoročný turnaj, 2. deň:

Maďarsko - Slovensko 32:27 (17:15)
Zostava a góly SR: Paul - Kukučka 3/1, Tumidalský 1, Nižňan 1, Valo 3, Kopčo 1, Petro 1, Baláž 1, Mazák 1, T. Urban 1, T. Straňovský 3, Antl 11/3, Tarhai, Šulc. Najviac gólov Maďarska: Harsányi 7, Törö 7, rozhodcovia: Baranowski, Lemanowicz (obaja Poľ.), 7m hody: 1/1 - 5/4, vylúčenia: 5:5, ČK: Illés - Kopčo za nešportové správanie, 2500 divákov.