Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slováci na úvod Novoročného turnaja podľahli Poliakom
Zdielať na

Slováci na úvod Novoročného turnaja podľahli Poliakom

Zdroj: TASR

Na úvod Novoročného turnaja v poľskej Gdyni, ktorý je generálkou pred majstrovstvami sveta vo Švédsku, podľahli slovenskí hádzanári domácej reprezentácii vysoko 24:32.

Práve s Poliakmi začnú zverenci trénera Zoltána Heistera svoje účinkovanie v D-skupine MS v Göteborgu, čo z taktického hľadiska poznačilo aj ich prípravný duel.

Poľský tréner Bogdan Wenta testoval v dueli až 20 adeptov na "výlet" do Švédska, Heister pre zmenu nechal sedieť Kukučku i Vala a tak obaja súperi nevytiahli do súboja v plnej zbroji. Až do 24. minúty hrali Slováci s domácimi vyrovnanú partiu a držali sa v závese s dvojgólovým mankom, v závere prvého dejstva, ale Poliaci odskočili na šesť gólov a do polovice druhého polčasu dokonca na desať gólov. Vysokú prehru v závere slovenskí hráči iba mierne skorigovali.

Tréner SR Zoltán Heister: "Pod výsledok sa podpísal fakt, že z nášho hľadiska to bol tréningový zápas. Našich najlepších hráčov sme nechali sedieť a hoci aj Poliaci všeličo skúšali, celý prvý polčas prakticky odohrali so základom. My sme chceli predovšetkým vidieť, čo hrajú v útoku."

Poľsko - Slovensko 32:24 (16:10)
Zostava a góly SR: Štochl, Paul - Kukučka, Šulc 2, Tumidalský 2, Nižňan 1, Valo, Kopčo, Tarhai 7, Petro, Baláž 1, Mazák 1, T. Urban 3, T. Straňovský 2, Antl 2, M. Straňovský 3. Najviac gólov Poľska: Tomczak 8, vylúčenia: 7:6, 3500 divákov.