Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Volejbalistky Sláviu UK do Tirany na Challenge Cup
Zdielať na

Volejbalistky Sláviu UK do Tirany na Challenge Cup

Zdroj: tasr

Na prvý zápas 16-finále Challenge Cupu odcestovali v utorok podvečer autobusom do albánskej Tirany volejbalistky Slávie UK EU Bratislava.

Vo štvrtok 6. januára ich tam o 18.00 h čaká úvodný duel tejto fázy súťaže s domácim tímom Tirana Tirana, ktorý sa do Challenge Cupu dostal po vypadnutí z Pohára CEV so švajčiarskym Volley Köniz dvakrát 0:3. Po vypadnutí Doprastavu Bratislava a GAT Solutions Senica zostali v tejto súťaži slávistky už jediným slovenským zástupcom.

V 2. kole vyradili zverenky trénerky Zuzany Tlstovičovej rumunský tím CSMU Craiova po výsledkoch 3:1 a 0:3, pričom o svojom postupe rozhodli v Craiove v tzv. zlatom sete, ktorý vyhrali 15:8. Proti Tirane sú v opačnej pozícii, prvý zápas hrajú u súperiek, odvetu 11. januára o 17.30 h doma. "Ťažko povedať či je to výhoda. Ale pri tomto systéme zlatého setu vari len v tom, že v prípade, ak by k nemu prišlo, tak ho budeme mať tentoraz doma," uviedla pre TASR Z. Tlstovičová a dodala: "Čo sa týka poznania sily súpera, sme na tom rovnako, ako tomu bolo s Craiovou. Vieme len to, čo sa dá zistiť z ich súpisky, nič viac. Myslím si však, že aj na základe pozície slovenského volejbalu v Európe v porovnaní s albánskym, by sme mali mať k postupu bližšie my."

Volejbalistky Slávie UK EU sa na toto stretnutie pripravovali aj medzi vianočnými sviatkami, keď od 27. do 30. decembra mali tréningy hlavne kondično-technického zamerania. "Myslím si, že práve tento termín bol jediným v rozbehnutej sezóne, kedy sa kondícii dalo venovať," konštatovala Z. Tlstovičová.

Do Tirany žiaľ s tímom necestovali pre zdravotné problémy Erika Salanciová a Antónia Golitková. Tie mala aj Nina Herelová, tá však do Albánska odišla.

Prvý zápas v Tirane povedie rozhodcovská dvojica Jančo Stankov (Bul.) a Emil Mihai Rusinoiu (Rum.), odvetu v bratislavskej ŠH Mladosť zverila CEV dvojici Stamations Michelinakis (Gr.) a Mirjane Lozanovičovej (Bosna a Hercegovina).