Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hádzanári pred MS opäť pokope, trojica s problémami
Zdielať na

Hádzanári pred MS opäť pokope, trojica s problémami

Zdroj: TASR

Trénera slovenských hádzanárov Zoltána Heistera nečakali na prvom novoročnom zraze dobré správy. Z nemeckej bundesligy, švajčiarskej a rakúskej ligy sa mali k tímu, ktorý medzi sviatkami absolvoval dvojzápas s Alžírskom, pripojiť šiesti hráči.

Do Hlohovca síce dorazili všetci, až traja z nich majú zdravotné problémy a ich účasť nielen na víkendovom Novoročnom pohári v poľskej Gdyni, ale aj na majstrovstvách sveta vo Švédsku (13.-30. januára) je otázna.

V prípade Csabu Szücsa ide o pretrvávajúce svalové zranenie. "Problémy majú aj Juraj Nižňan a Martin Pramuk. Všetci traja síce na zraz prišli, ale zatiaľ netuším, či s nimi budeme môcť počítať. Rozhodnutie padne podľa všetkého až v utorok na obed, lebo všetkých ešte čakajú špeciálne vyšetrenia," informoval TASR Heister, ktorý po dvoch dueloch so Severoafričanmi vyradil štvoricu spojok Radovan Pekár, Vladimír Guzy, Peter Masica a Martin Strapko, no nakoniec bude možno musieť po niekom z nich opätovne siahnuť.

Slovákov čaká 5. januára odchod na pobrežie Baltika, kde sa v rámci tradičného merania síl s troma susedmi stretnú postupne s Poľskom, Maďarskom a Českou republikou. S Poliakmi pritom otvoria aj svoje účinkovanie na MS v D-skupine v Göteborgu.

nominácia SR na Novoročný turnaj v Gdyni:

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Ferencvárosi Torna Club/Maď.), Martin Pramuk (Pfadi Winterthur/Švajč.)
pivoti: Michal Kopčo (RK Osiguranje Záhreb/Chorv.), Andrej Petro (KKC Kecskemét/Maď.), Martin Mazák (Ferencvárosi Torna Club/Maď.)
krídla: Tomáš Urban (Tatabánya KC/Maď.), Tomáš Straňovský (Pick Szeged/Maď.), Martin Straňovský (Ademar Leon/Šp.), Radoslav Antl (Tatran Prešov)
spojky: František Šulc, Maroš Baláž (obaja Pick Szeged/Maď.), Peter Tumidalský (Tatran Prešov), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen/Švajč.), Ladislav Tarhai (Pfadi Winterthur/Švajč.), Juraj Nižňan (HSG Bärnbach-Köflach/Rak.), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs (TV Grosswallstadt/Nem.)