Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šampióni z Lakers sa s rokom 2010 rozlúčili víťazne
Zdielať na

Šampióni z Lakers sa s rokom 2010 rozlúčili víťazne

Basketbalisti Los Angeles Lakers sa s rokom 2010 v zámorskej NBA rozlúčili víťazne. Úradujúci šampióni zdolali na Silvestra Philadelphiu 102:98 a udržali sa na tretej priečke Západnej konferencie za San Antoniom a Dallasom.

Naopak nepresvedčivú bodku za koncoročným vyúčtovaním spravili fináloví rivali Lakers z Bostonu, ktorí doma bez rozohrávača Rajona Ronda a krídelníka Kevina Garnetta nestačili na New Orleans a po prehre 81:83 sa ich náskok na čele Východnej konferencie pred Miami a Chicagom zmenšil. Pre hosťujúcich Hornets to bolo len tretie víťazstvo z posledných siedmich zápasov. "Dnes sme hrali výborne v obrane. Trevor Ariza premenil v závere dôležitú trojku a bolo to v čase, keď sa nám príliš nedarilo. Celtics sú bez chýbajúcich hráčov iný tím, ale my sme radi, že sme vyhrali," povedal rozohrávač Hornets Chris Paul. Celtics sa po 14-zápasovej víťaznej sérii dostali do útlmu a prehrali tri zo štyroch duelov.

Hráči Phoenixu v stretnutí proti Detroitu zabrali v obrane a po výhre 92:75 pretrhli sériu štyroch prehier. Suns deň pred zápasom venovali dvojhodinový tréning obranným činnostiam a v zápase proti Pistons potom povolili súperovi premeniť len 41% pokusov z poľa. "Dnes sme sa príliš nestarali o ofenzívu, pretože pri zlej obrane musíte skórovať z každého útoku a to nejde. Dúfam, že nám takýto spôsob hry vydrží aj v budúcnosti," povedal rozohrávač Suns Goran Dragič.

Chicago pokračuje v dobrých výkonoch, keď zdolalo New Jersey 90:81 a pripísalo si dvanásty triumf z posledných 14 zápasov. Bulls sa strelecky trápili, ale v závere premenili dôležité pokusy. "Bol to ťažký zápas. Oba tímy tvrdo bojovali, ale nám sa v závere začalo dariť v obrane a to napokon stačilo na víťazstvo," povedal krídelník Carlos Boozer, autor 20 bodov a 15 doskokov. Hostia z New Jersey prehrali štvrtý duel za sebou.

Ani rekord kariéry DeMara Derozana v podobe 37 bodov nestačil Torontu na víťazstvo na palubovke Houstonu (105:114) a Raptors si pripísali už štvrtú prehru z posledných piatich vystúpení.

Výsledky:

Boston - New Orleans 81:83, Chicago - New Jersey 90:81, Indiana - Washington 95:86, Charlotte - Golden State 95:96, Houston - Toronto 114:105, Oklahoma City - Atlanta 103:94, Phoenix - Detroit 92:75, LA Lakers - Philadelphia 102:98