Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slováci do Holandska aj s Kyjovským, cieľom súhra formácií
Zdielať na

Slováci do Holandska aj s Kyjovským, cieľom súhra formácií

Zdroj: noviny.sk - Futsal, Slovensko-Holandsko

V konečnej nominácii trénera slovenskej futsalovej reprezentácie Richarda Bača na prípravný dvojzápas s Holandskom figuruje 13 hráčov.

Dobrou správou je, že na súboje v Panningene (10. januára) a Sittarde (11. januára) bude k dispozícii Matúš Kyjovský z RCS Košice. V kádri má dominantné 8-členné zastúpenie tím úradujúceho majstra Slov-maticu FOFO Bratislava. Jediným legionárom je Gabriel Rick z českého klubu Benago Zruč nad Sázavou.

S Holandskom sa Slováci stretli koncom marca dvakrát a oba zápasy vyhrali. V bratislavskej ŠH Pasienky najskôr 29. marca súpera rozdrvili 7:2, o deň neskôr v Nových Zámkoch utrpeli "tulipány" druhú prehru (3:7). "Problémy v práci mal Kyjovský, ktorého nechcel zamestnávateľ uvoľniť, ale napokon ho mám v nominácii. V kádri nie sú žiadne prekvapenia, akurát na turnaji v Plzni veľmi milo prekvapil Kuhajdík a preto dostal dôveru aj teraz. V nominácii sú hráči, s ktorými počítam aj na kvalifikáciu, ale vždy môže niekto vyskočiť. V Holandsku chceme zdokonaliť súhru oboch štvoriek a dostať sa po nevydarenom turnaji v Plzni psychicky hore. Dúfam, že predvedieme dobrú hru a budeme premieňať šance, lebo to sa ukazuje ako náš najväčší problém," povedal tréner Bačo.

Pre Slovákov je dvojzápas s Holandskom ďalšou fázou v príprave na kvalifikáciu ME 2012. Po "oranjes" čaká na slovenskú reprezentáciu domáce vystúpenie proti Slovinsku (21. januára v Trnave a 22. januára v Malackách).

Nominácia SR na prípravný dvojzápas s Holandskom:

brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (ŠK Mima Divus Trnava)
hráči: Anton Brunovský, Vojtech Várady, Peter Haľko, Ladislav Mikita, Attila Fehérvári, Martin Rejžek, Dušan Rafaj (všetci Slov-matic FOFO Bratislava), Peter Kozár, Matúš Kyjovský (obaja RCS Košice), Gabriel Rick (Benago Zruč nad Sázavou), Juraj Kuhajdík (FK P.K.P. Košice)