Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladí hádzanári nestačili na Chorvátsko a obsadili na ME 12.miesto
Zdielať na

Mladí hádzanári nestačili na Chorvátsko a obsadili na ME 12.miesto

Chorvátsko - Slovensko 32:25 (21:15)

Zverenci trénera Dušana Timka tak na domácich palubovkách obsadili konečné dvanáste miesto, keď v siedmich zápasoch zdolali výbery Izraela a Česka a zaznamenali prehry s Islandom, Portugalskom, Srbskom, Ruskom a Chorvátskom.

o 11. miesto:

Chorvátsko - Slovensko 32:25 (21:15)
zostava a góly SR: Niroda, Žernovič - Valloo 6, Ľoch 4, Krok, Holdoš a Hriňák po 3, Masica 2, Laczkó, Ďurajka, Orlovský a Hároník po 1, rozhodovali: Stark a Stefan (obaja Rum.), vylúčení: 3:1 na 2 min, 7m hody: 4/1 - 3/2, 400 divákov.  

V záverečnom vystúpení hostitelia šampionátu Slováci podľahli Chorvátom 25:32. Domáci tím obsadil konečnú dvanástu priečku a o štyri miesta zaostal za pôvodným cieľom – pozície do ôsmej priečky. Jedenásta priečka bola len slabou útechou pre zlatých medailistov z vlaňajších majstrovstiev sveta do 19 rokov v Tunisku. Zverenci trénera Dušana Timka mali veľmi pomalý vstup do zápasu a pykali za to rýchlym mankom. Chorváti viedli 4:1 a domáci sa v hre na postavenú hru súpera výrazne trápili. V priebehu jednej minúty však Masica a Ľoch znížili na rozdiel jediného gólu (4:3).  Vysokí Chorváti však nemali výraznejšie problémy presadzovať sa strelecky cez slovenskú obranu a Timko musel už skoro využiť svoj oddychový čas, aby zabrzdil chorvátsky únik (8:4). Slováci sa opäť pozbierali a dotiahli na 8:7, no následne pykali za nedôslednú obranu, keď sa po Žernovičových zákrokoch dostávali súperi k úspešným dorážkam a v 16. minúte už hráči s dvojkrížmi opäť strácali tri góly (10:7). Rozdiel sa postupne do polčasu zvýšil až na šesť gólov 21:15.
      V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, Chorváti kontrolovali náskok a súperovi len miestami dovolili priblížiť sa na rozdiel troch gólov. Súper domácich si už výhru postrážil na turnaji obsadil konečné 11. miesto.

Dušan Timko, tréner SR: "Bol to zaujímavý zápas, my sme chceli vyhrať. Ušiel nám ale začiatok a potom nás stálo veľa síl dobiehať náskok. Robili sme aj chyby v obrane. Gratulujem súperovi k výhre. Na turnaji sme ukázali asi všetko, čo bolo v našich silách. Trpeli sme na tradičné neduhy, slabšie zakončenie a chyby v obrane. Ale viacerí títo chlapci majú perspektívu."
Pavol Niroda, brankár SR: "V poslednom zápase na turnaji sme chceli vyhrať. Nepremieňali sme ale čisté šance a aj my brankári sme veľmi tím nepodržali."

Súvisiace články