Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Iba víťazstvo v Poľsku posunie Michalovce ďalej v PVP
Zdielať na

Iba víťazstvo v Poľsku posunie Michalovce ďalej v PVP

3. kolo PVP, 1. záp.: Michalovce - Zaglebie Lubin 27:27

3. kolo PVP, 1. zápas:

Iuventa Michalovce - Zaglebie Lubin 27:27 (16:15)
Zostava a góly Iuventy: Kudročová, Gubíková - Bachyrevová 4/4, Hricíková 2/1, Kvetková, Nemčíková, Szöllösiová 4, Kalaninová, Grobová 2, Škľaruková 4, Obšatníková 7, Hollá, Horňáková 1, Piskayová 2. Najviac gólov Lubinu: Semeniuková 6, vylúčenia: 0:2, 7m hody: 8/5 - 5/5, rozhodcovia: Lovrič, Petkovič (obaja Chorv.), 1350 divákov.

Do premiéry v novej sezóne pohárovej Európy vstúpili Michalovčanky po úspešnej sedmičke a ujali sa prvého vedenia, vzápätí však inkasovali trikrát po sebe a na koni boli Poľky. Z deficitu sa Iuventa postupne dostala (7:5) a udržiavala si tesný náskok, mala však značné problémy v útoku na postavenú obranu Lubinu a v defenzíve často doplácala na nedôslednosť. V 19. min viedli Zemplínčanky už o tri góly, no náskok postupne stratili. Ešte pred prestávkou sa v krátkom rozpätí presadili Szöllösiová a Obšatníková a mohol byť z toho dvojgólový trhák, nebyť odfláknutého bránenia v záverečných sekundách polčasu. Po prestávke sa do čela na chvíľu opäť dostali Lubinčanky, ale nemalo dlhšieho trvania. Iuventu mohla mrzieť prakticky nevyužitá dvojminútová presilovka a najmä zranenie mladej Horňákovej, ktorá si v 44. min vytkla členok. Následne si domáce mohli spytovať svedomie pre dve zahodené sedmičky, no keďže poľský tím zhruba sedem minút neskóroval Iuventa si udržiavala mikronáskok (26:25 v 24. min). Strelecká nemohúcnosť Zaglebia trvala nakoniec až dvanásť minút, ale ani domáce neboli oveľa produktívnejšie a nedokázali si vypracovať náskok dávajúci sľubnejšiu perspektívu pred odvetou, naopak po sedmičke Lubinu sa zrodila remíza.

Tréner Iuventy Roman Lamač: "Nepozerám sa na to, že sme hrali v okyptenej zostave, ale na to, že sme s dobrým poľským tímom odohrali dobrý zápas. Vzorne sme sa na neho pripravili a nebyť zahodených šancí, ktoré rozhodli o tom, že do odvety nejdeme s lepším výsledkom, bol by som spokojný."
Najlepšia strelkyňa Iuventy Anna Obšatníková: "Je to sklamanie, absolútne sklamanie. Zahodili sme veľa šancí a tri alebo štyri sedmičky a to v zlomových okamihoch, kedy sme mohli gólovo odskočiť. Postup ale stále žije a my sa v Poľsku o výsledok pobijeme."