Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci od piatka na Final Four
Zdielať na
Halové športy

Slováci od piatka na Final Four

Zdroj: SITA/Jozef Hulka

Slováci cestujú na Final Four do Bursy v osvedčenej zostave.

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa od piatka 11. júla pripravujú v Púchove na turnaj Final Four V. ročníka Európskej ligy 2008, ktorý sa uskutoční počas nasledujúceho víkendu (19. a 20. 7. 2008) v tureckej Burse. Zverenci talianskeho trénera Emanueleho Zaniniho sa medzi najlepšie kvarteto prebojovali ako druhý tím základnej A-skupiny, keď z 12 duelov osem vyhrali a v štyroch ťahali za kratší koniec. Z A-čka sa v krajine polmesiaca predstaví tiež Holandsko, ktoré je v doterajšom priebehu druhej najprestížnejšej súťaže reprezentačných mužstiev stopercentné, z B-skupiny si postup vybojovalo Nemecko a domáce Turecko.

"Od začiatku poctivo trénujeme, trojica hráčov sa však pripojila neskôr. V piatok večer prišiel Emanuel Kohút, ktorý bol na zdravotných testoch v talianskom Trevisu, v pondelok pricestovala do Púchova dvojica Michal Masný - Tomáš Kmeť, ktorá mala výnimku a počas uplynulého víkendu sa venovala svojim rodinám," povedal pre agentúru SITA asistent trénera Miroslav Palgut.

Okrem spomenutých troch hráčov, ktorí patria k najväčším oporám slovenského výberu, by mali v prípade dobrého zdravotného stavu do Turecka cestovať aj nahrávač Juraj Zaťko, blokár Jakub Joščák, smečiari Martin Sopko st., Peter Janušek, Miroslav Jakubov, Roman Ondrušek, univerzálni hráči Martin Nemec, Milan Bencz a libero Luboš Ochodnický. "Okrem tejto dvanástky sa s nami v Púchove pripravuje aj blokár Milan Hruška z Nového Mesta nad Váhom, ten však s najväčšou pravdepodobnosťou zostane doma. Vo štvrtok sa presunieme do Bratislavy, kde prespíme v hoteli Barónka a v piatok predpoludním odlietame zo Schwechatu do Istanbulu. Odtiaľ nás potom ešte čaká presun autobusom do Bursy," informoval M. Palgut o najbližšom programe národného výberu.

Slováci budú v Turecku obhajovať bronzové medaily spred roka, tentoraz by sa však veľmi radi prebojovali do nedeľňajšieho finále. "A potom by bolo super, ak by sme v rozhodujúcom súboji vrátili Holanďanom tie prehry zo základnej skupiny. Na to však ešte nemyslíme, musíme sa sústrediť na sobotňajšie semifinále. Súpera ešte nepoznáme, bude ním Nemecko alebo domáce Turecko. Ťažko povedať, koho by sme si viac želali. Bude to závisieť aj od toho, v akom zložení Nemci pricestujú na Final Four. Turci budú pravdepodobne kompletní, doma sa budú chcieť ukázať v čo najlepšom svetle. V tejto fáze si už veľmi nenavyberáme, čakajú nás dva náročné zápasy," dodal Miroslav Palgut.

Nominácia slovenskej volejbalovej reprezentácie na turnaj Final Four Európskej ligy 2008 v tureckej Burse (19. a 20. júla 2008):
nahrávači: Michal Masný (Kedzierzyn/Poľ.), Juraj Zaťko (Ostrava/ČR)
blokári: Tomáš Kmeť (Castellana Grotte/Tal.), Jakub Joščák (Tirol Innsbruck/Rak.), Emanuel Kohút (Sisley Treviso/Tal.)
smečiari: Martin Sopko st. (Bydgoszcz/Poľ.), Miroslav Jakubov, Roman Ondrušek (obaja Chemes Humenné), Peter Janušek (Omniworld Almere/Hol.)
univerzáli: Martin Nemec (Perugia/Tal.), Milan Bencz (Aich Dob/Rak.)
libero: Ľuboš Ochodnický (Nové Mesto nad Váhom)

Zdielať na