Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyžrebovali EL žien a pohár FIBA
Zdielať na
Halové športy

Vyžrebovali EL žien a pohár FIBA

Zdroj: TV JOJ

Košičanky si zahrajú opäť aj so Spartakom Moskovská oblasť, Ružomberok proti Dinamu Moskva.

Európska liga žien:
Okrem európskeho šampióna budú súperkami Košičaniek v D-skupine Európskej ligy aj hráčky litovského Vilniusu, talianskeho Schia, tureckého Fenerbahce Istanbul a francúzskeho Montpellieru. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Mníchove. Prvé zápasy nového ročníka EL žien sú na programe 15. októbra. Do osemfinále postúpia prvé štyri tímy z každej zo štyroch šesťčlenných základných skupín. Vlani Košičankám postup ušiel.

Žreb Európskej ligy 2008/09 v basketbale žien:
A-skupina: Halcon Avenida (Šp.), Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.), Bourges Basket (Fr.), Besiktas Istanbul (Tur.), Nadežda Orenburg (Rus.), MiZo Pécs 2010 (Maď.)
B-skupina: ITT Riga (Lot.), ESB Lille (Fr.), Gambrinus Brno (ČR), Umana Reyer Benátky (Tal.), CSKA Moskva (Rus.), MKB Eurleasing Šopron (Maď.)
C.skupine: USK Praha (ČR), Lotos PKO BP Gdynia (Poľ.), UMMC Jekaterinburg (Rus.), Jolly JBS Šibenik (Chorv.), Ciudad Ros Casares Valencia (Šp.), Union Hainaut Basket (Fr.)
D-skupina: Maxima Broker Košice (SR), TEO Vilnius (Litva), Spartak Moskovská oblasť (Rus.), Famila Schio (Tal.), Fenerbahce Istanbul (Tur.), Basket Lattes Montpellier (Fr.)

Pohár FIBA:
Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková sa v sezóne 2008/09 vráti do Ružomberka ako súperka domáceho MBK. Bývalá kormidelníčka súčasného slovenského vicemajstra bude v novej sezóne na lavičke Dinama Moskva, ktoré sa spolu s Ružomberkom dostalo v Európskom pohári FIBA do základnej A-skupiny. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v sídle FIBA Europe v Mníchove. Okrem Ružomberka a Dinama Moskva budú v A-skupine hrať aj poľský Gorzów a lepší z dvojice z kvalifikačného kola Targovište (Rum.) - Bnot Hašaron (Izr.). V prvej fáze hlavnej súťaže sú družstvá rozdelené do dvanástich štvorčlenných skupín, z ktorých prví dvaja a najlepších osem tímov z tretích miest postúpia do šestnásťfinále.

Zdielať na