Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Volejbalisti útočia na Final Four
Zdielať na

Volejbalisti útočia na Final Four

Zdroj: SITA

Po komplikáciach v lietadle uvoľnenosť pod sieťou

Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom úvodnom stretnutí 3. kola A-skupiny 5. ročníka Európskej ligy v Sheffielde nad Gréckom bez väčších problémov 3:0 a dostali sa na druhú priečku priebežnej tabuľky zaručujúcu účasť v júlovom Final Four. Zverenci talianskeho trénera Emanueleho Zaniniho boli počas celého duelu lepším tímom a aj napriek tomu, že v aktuálnom kádri SR chýba viacero opôr, svojho balkánskeho protivníka okrem úvodu prvého setu takmer k ničomu nepustili. V prvom piatkovom stretnutí dokázali domáci Briti vyhrať nielen svoj prvý set v Európskej lige, ale aj celý zápas. Nad Portugalskom triumfovali 3:1 a odlepili sa z dna tabuľky A-skupiny, kam naopak padli reprezentanti z Iberského polostrova. Na Slovákov čaká v sobotu 28. júna práve domáca Veľká Británia (18.00 h miestneho času, 19.00 h SELČ).

Slovensko - Grécko 3:0 (21, 15, 23)

Tabuľka A-skupiny:
1. Holandsko 6 6 0 18:7 12
2. Slovensko 7 4 3 15:11 11
3. Grécko 7 3 4 13:12 10
4. V. Británia 4 1 3 3:10 5
5. Portugalsko 4 0 4 3:12 4

Štefan Chrtiansky (asistent trénera SR): "Myslím si, že veľmi dôležitý bol prvý set. V ňom sme zo začiatku strácali na súpera niekoľko bodov, no potom sme dvoma-troma dobrými zákrokmi v obrane dokázali úvodné dejstvo otočiť v náš prospech. Celkovo si myslím, že to bol veľmi dobrý kolektívny výkon. Mladí hráči Jakubov a Janúšek nemali problémy na prihrávke, zahrali na solídnej úrovni. To bol v podstate aj základ nášho úspechu, pretože keď Michal Masný dostane dobrú prihrávku jeden-dva metre od siete, dokáže hrať veľmi rýchlo a pestro. Na druhej strane práve s prihrávkou mali Gréci dnes veľký problém, my sme ich naším technickejším servisom dostali do úzkych."

Michal Masný (kapitán a nahrávač SR): "Začali sme trochu pomalšie, ale postupne sme Grékov zatlačili naším podaním ako aj dobrou obrannou hrou na sieti, čo bol základ úspechu. Gréci nepredviedli nič extra, takže je to naše zaslúžené víťazstvo. Podali sme podľa mňa veľmi dobrý kolektívny výkon."


Miroslav Jakubov (smečiar SR): "Bol to podľa mňa dobrý zápas, na ktorý sa dalo aj pozerať. Občas nám nevyšli nejaké herné kombinácie či príjem, ale celkovo to bol dobrý výkon. Sme šťastní, že sa nám s Grékmi podarilo vyhrať, je to oukej. Kľúčové bolo, že sa nám podarilo niekoľko viacbodových sérií na podaní, rovnako dôležité však boli aj úspešné bloky."

Roman Ondrušek (smečiar SR, v 28 rokoch debutant v reprezentácii Slovenska): "Dúfal som, že dostanem šancu od trénerov. Som veľmi rád, že napokon tá dôvera prišla, je to pre mňa určite motivácia do ďalšej práce. Bol som prekvapený, že som nebol vôbec nervózny. Práve naopak, mal som obrovskú chuť hrať, chcel som sa dostať aj na sieť. Mojou úlohou však bolo najmä pomôcť v poli, čo sa mi dúfam podarilo."