Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Je to macher! Ako cez kopirák! Dva góly jedného brankára v priebehu troch dní
Zdielať na

Je to macher! Ako cez kopirák! Dva góly jedného brankára v priebehu troch dní

TBILISI / Tak toto mu vyšlo! Hoci vo futsale nepadá zrovna málo gólov, nie je množstvo hráčov, ktorí sa môžu pochváliť tým, čím brankár Gruzínska Zviad Kupatadze. Ten totiž strelil počas kvalifikačného turnaja dva krásne. Ľavačkou a cez celé ihrisko!

V prvej fáze kvalifikácie o postup na futsalové EURO 2018 hostili Gruzínci v domácom prostredí Izrael, Švajčiarsko a Škótsko. Ďalej postupoval iba víťaz skupiny. Škótov domáci sfúkli 11:0, zvyšné dva zápasy boli vyrovnanejšie. No, keď súperi hrýzli, zakaždým im zasadil tvrdú ranu práve gólman Zviad Kupatadze.

Izrael prehrával s Gruzínskom 0:2 a odhodlal sa teda v snahe vyrovnať k hre bez brankára. A to využil ten gruzínsky. Kupatadze najprv zlikvidoval pokus jedného z Izraelčanov a vzápätí poslal loptu ľavačkou cez celú palubovku do siete súpera. Hala burácala a jej ovácie si Zviad aj náležite vychutnával. O tri dni si tieto pocity zopakoval. Rovnaký kúsok totiž vyviedol aj Švajčiarom. Akurát, že spečatil nie na konečných 3:0, ale 6:3... Gruzínci postúpili do ďalšej fázy. Zviad Kupatadze ale nie je len tak hocikto. Veď je to aj brankár ruskej Jugry Jugorsk, teda úradujúceho víťaza futsalovej Ligy majstrov...

Súvisiace články