Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najúžasnejší obrat v histórii basketbalu! Šialené trojky padali ako z neba!
Zdielať na

Najúžasnejší obrat v histórii basketbalu! Šialené trojky padali ako z neba!

NEW MEXICO / Máte radi basketbal? Že len tak okrajovo? V tomto prípade to vôbec nevadí! Toto vás chytí za srdce, ak máte radi šport ako taký. A aj keď ho zrovna nežeriete, zaujme vás to už kvôli tomu príbehu, ktorý na palubovke napísali basketbalisti tímov New Mexico a Nevada.

Americkí komentátori sa jednoznačne zhodujú v tom, že zámorská univerzitná súťaž NCAA takýto obrat ešte nikdy v histórii nezažila. Kúsok, ktorý vyparatili svojmu súperovi hráči Nevady, sa naozaj zapíše do kroník. Basketbalisti tímu Nového Mexika naň určite nikdy nezabudnú, no ak budú spomínať niekde v pube, pivo im rozhodne zhorkne v ústach ešte o pár stupňov viac...

66 sekúnd pred koncom prehrávali hostia z Nevady o 14 bodov... 76:90. Domáci mali triumf pevne vo svojich rukách a na tribúnach sa už v podstate oslavovalo. Napriek tomu, že do záverečného klaksónu zaznamenali ešte štyri body, súboj sa v riadnom hracom čase skončil remízou 94:94! Basketbalisti Nevady totiž dali za 65 sekúnd až 6 trojok! Jednu neuveriteľnejšiu, než druhú! Súboj teda dospel do predĺženia, v ktorom viedli domáci 104:102, až kým cez ich kôš neprepadla tri sekundy pred koncom "extratajmu" ďalšia trojka a prehrali 104:105!!!

Súvisiace články