Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Volejbalisti na úvod Svetovej ligy v Bratislave zdolali Kubáncov
Zdielať na

Volejbalisti na úvod Svetovej ligy v Bratislave zdolali Kubáncov

BRATISLAVA / Volejbalisti Slovenska zvíťazili vo štvrtkovom zápase D-skupiny II. divízie Svetovej ligy v bratislavskej AEGON Aréne nad hráčmi Kuby 3:1.

Zverenci trénera Miroslava Palguta získali prvý set po výbornom úvode, keď viedli už 6:0. V nervóznom druhom dejstve využili ponúknutý setbal za stavu 24:23, no tretí set Slováci nezvládli a prehrali ho 22:25. Vo štvrtom začali mankom, ale postupne sa dotiahli a napokon ho získali v pomere 25:22. Pre kouča Palguta je to druhé víťazstvo v súťažnom zápase od marcového príchodu na lavičku SR, ale prvé za tri body. Druhý zápas odohrajú Slováci v piatok o 20.00 h v rovnakom dejisku proti Holanďanom, ktorí vo štvrtok podľahli Čechom tesne 2:3.

Slováci odohrajú v rámci Svetovej ligy 2016 celkovo tri turnaje - prvý v Izmire už majú za sebou, momentále hrajú na bratislavskom a posledný tretí sa uskutoční v čínskom Süan-čcheng (1. - 3. júla, H-skupina; Japonsko, Čína, Turecko, SR). Tri najlepšie tímy preniknú spoločne s Portugalčanmi ako hostiteľmi na Final Four do Matosinhos (9. - 10. júla). Slovákom po prvom turnaji patrí v tabuľke II. divízie deviata priečka v konkurencii 12 účastníkov. Holanďania sú štvrtí, Kubánci siedmi a Česi ôsmi.

Slovensko pôsobí vo Svetovej ligy tretí rok, ale premiérovo v II. divízii. V sezóne 2014 sa v 3. skupine prebojovalo do Final Four, kde skončilo na štvrtom mieste. Vlani sa záverečný turnaj 3. skupiny uskutočnil v Aegon aréne a Slováci si vybojovali konečnú tretiu priečku v súboji proti Číne (3:2).

Svetová liga 2016 volejbalistov - II. divízia - D-skupina:

Slovensko - Kuba 3:1 (19, 23, -22, 22)
136 minút, rozhodovali: Stahl (USA) a Čchen Süe (Čína), 2900 divákov
Zostavy:

Slovensko: F. Palgut, Paták, Kohút, Mlynarčík, Chrtiansky, Ondrovič, libero Kubš (Kriško, Prešinský, Halaj)
Kuba: Ricardo, Jiménez, Cepeda, Osoria, Uriarte, Sosa, libero García (Alfonso, Melgarejo, Albo)