Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Teror v Bruseli pocítili aj športovci. Obeťou útokov basketbalista
Zdielať na

Teror v Bruseli pocítili aj športovci. Obeťou útokov basketbalista

Zdroj: dailymail

NAMUR / Je to masaker, všade sú policajti, ozbrojenci, veľa húkačiek a majákov, opisuje situáciu v Belgicku po utorňajších teroristických útokoch bez štipky snahy o bulvarizáciu slovenská basketbalistka Regína Palušná.

Keď ráno pri bombových útokoch teroristov na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek zahynulo najmenej 34 ľudí a ďalších približne 250 osôb utrpelo zranenia, pivotka tímu BC Belfius Namur Capitale práve prechádzala cez belgickú metropolu. "Bola som odniesť batožinu Slovákom, čo autom cestujú domov," vysvetľovala ešte v deň tragédie.

Jej klub leží niečo vyše päťdesiat kilometrov od Bruselu, ale krviprelievanie z dielne Islamského štátu sa nepriamo dotklo aj družstva. "Mali sme príhovor a nesmieme opúšťať Namur. Osobne nemám strach, ale zlý pocit. V piatok mi má priletieť ocino a neviem, či vôbec príde. Čakajú sa ešte dva útoky, nie je vôbec príjemné tu teraz byť. Sú to strašné veci," vraví Palušná.



Fotka jej vážne zraneného "kolegu" spod bezdných košov Sebastiena Bellina už obletela svet, čo sama pripomenula. "Tohto belgického basketbalistu sú plné noviny. Bol na letisku a 'rozprášilo' mu nohy, ležal tam krvavý. Proste veľmi zlé. Je to priateľ nášho trénera," pridala 26-ročná podkošová hráčka. Na jej tím čaká najbližšie v pondelok pohárové finále v Antverpách.

Súvisiace články