Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ak Košice zdolajú Šopron, zostanú v basketbalovej Európe
Zdielať na

Ak Košice zdolajú Šopron, zostanú v basketbalovej Európe

Zdroj: tasr

KOŠICE / Zle sa vyvíjajúca euroligová sezóna môže byť pre basketbalistky Good Angels Košice v konečnom dôsledku úspešná.

Aspoň z hľadiska ďalšieho pokračovania pod európskymi košmi, aj keď kvalitatívne v súťaži číslo 2. Ak 12-násobné slovenské majsterky v stredu v domácom prostredí v záverečnom 14. kole základnej fázy EL zdolajú súperky z maďarského Šopronu, bez ohľadu na výsledky ďalších stretnutí v A-skupine skončia na pozícii zaručujúcej postup do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. Pri prípadnej rovnosti bodov majú totiž s francúzskym Lille aj španielskou Salamancou lepšie vzájomné zápasy.

"Ak zvíťazíme akýmkoľvek rozdielom nad Šopronom, tak postúpime do Pohára FIBA. V prípade, že Lille nevyhrá v Schiu, pôjdeme ďalej dokonca z 5. miesta, čo bol od začiatku sezóny náš cieľ," vysvetlil generálny manažér košického tímu Daniel Jendrichovský ešte po minulotýždňovom vydarenom súboji na palubovke Lille Métropole. Práve suverénne víťazstvo nad francúzskym tímom 78:48 spôsobilo výrazné zlepšenie košickej nálady pred vyvrcholením skupinových bojov. Zatiaľ čo pred súbojom vo Francúzsku sa museli zverenky trénera Maroša Kováčika v postupovej hre spoliehať aj na pomoc súperov, teraz ju už nepotrebujú. Pred záverečným vystúpením proti poslednému Šopronu sa ocitli v značnej výhode oproti konkurentom Salamance a Lille, s ktorými bojujú o konečné piate, resp. šieste miesto. Zatiaľ čo košické hráčky si v doterajšom dianí v A-skupine EL vybojovali štyri víťazstvá, deväťnásobné a úradujúce maďarské šampiónky majú len jedno - doma nad Salamancou - a sú beznádejne posledné. Podcenenie súpera však neprichádza do úvahy. "Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší, a ja ani nečakám ľahký zápas. Šopron nám to rozhodne nepríde len tak odovzdať. Verím však, že kvalita je na našej strane a že zopakujeme výkon spred týždňa a výhra bude naša,“ povedala pivotka košického tímu Anna Jurčenková pre denník Korzár.

Stretnutie Good Angels Košice - Uniqa Šopron má v Angels aréne v stredu začiatok o 17.45 h.

Súvisiace články