Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kozák a futbalisti fandia hádzanárkam. Španielsko? Žiaden problém
Zdielať na

Kozák a futbalisti fandia hádzanárkam. Španielsko? Žiaden problém

BRATISLAVA / Hádzanárky Slovenska majú pred sebou kvalifikačný dvojzápas play-off proti úradujúcemu vicemajstrovi Európy Španielsku, v ktorom pôjde 7. júna v Las Palmas a 14. júna v Šali o účasť na majstrovstvách sveta 2015 v Dánsku.

Pri tejto príležitosti Slovenský zväz hádzanej (SZH) pripravil špeciálnu televíznu pozvánku s hviezdnym obsadením.

Hlavnými aktérkami nakrúcania boli reprezentantky na čele s Luciou Súkenníkovou, Klaudiou Michnovou, Simonou Szarkovou, dôležitá rola sa ušla trénerovi Dušanovi Polozovi a v závere klipu účinkoval aj kormidelník futbalistov SR Ján Kozák, ktorý pred dôležitými stretnutiami povzbudil hádzanárky slovami: "Dievčatá, Španielsko? Žiadny problém. Držíme palce!" Práve Kozákovi zverenci dokázali prakticky nemožné a v kvalifikácii ME 2016 zdolali na trávniku v Žiline Španielov patriacich medzi absolútnu svetovú špičku 2:1.

Ako informuje internetová stránka slovakhandball.sk, spot vysielaný na stanici Sport 1 TV je produktom SZH a Slovenského futbalového zväzu (SFZ), pričom myšlienku pozvánke dal športový moderátor Tomáš Ďutka, za kameru sa postavil Matej Zrebný. "Prial by som si, aby verejnosť nevnímala toto video len ako avízo na bitku so Španielkami. Má hlbšiu podstatu, ide o spoluprácu medzi dvoma športovými hnutiami, čo je unikátne. Slovensko je malé, musíme ťahať za jeden povraz," poznamenal Ďutka.