Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slováci po prehre s Chorvátskom do play-off o postup na ME
Zdielať na

Slováci po prehre s Chorvátskom do play-off o postup na ME

Zdroj: jojšport

DUBROVNÍK / Slovenská futsalová reprezentácia mužov si zahrá play-off o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Belehradu.

Slováci totiž v sobotňajšom treťom vystúpení v kvalifikácii ME 2016 na turnaji 6. skupiny v chorvátskom Dubrovníku prehrali s domácim výberom 2:3 (0:2) a v tabuľke skončili na 2. mieste. Prví Chorváti sa kvalifikovali na kontinentálny šampionát.

Po úvodnom dejstve vyhrávali domáci futsalisti 2:0, no v druhom polčase slovenskí reprezentanti súboj zdramatizovali, keď v 32. min znízil Višváder a v 34. min vyrovnal Drahovský. Len štrnásť sekúnd po vyrovnávajúcom presnom zásahu však rozhodol o víťazstve Chorvátska Jelovčič.

Marcos Angulo (tréner SR): "Dnes sme odohrali fantastický zápas. Dva góly v našej sieti nás nezlomili, práve naopak, nakopli. Už cez polčas som chlapcom hovoril, že všetko máme vo svojich rukách, čo sa aj potvrdilo. Podarilo sa nám pri powerplay znížiť a potom z desiatky vyrovnať. Chorváti ale bleskovo využili našu chybu a dostali sa opäť na koňa. Škoda nepremenených šancí v závere. Cesta na ME ale ešte nie je stratená, musíme sa dôkladne pripraviť na play off. Chlapcom patrí absolutórium, na turnaji zahrali skvele a zlepšovali sa od zápasu k zápasu."

Priamo na finálový turnaj ME 2016 postupujú všetci víťazi siedmich kvalifikačných skupín. Tímy na 2. miestach, prípadne mužstvo na 3. mieste (ak bude najlepšie zo všetkých spomedzi všetkých kvalifikačných skupín) postúpujú do septembrových súbojov play-off, z ktorého vzíde ďalšia štvorica účastníkov finálového turnaja.

Kvalifikácia o postup na ME 2016 - 6. skupina - Dubrovník (Chor.):

Slovensko - Chorvátsko 2:3 (0:2)
Góly: 32. Višváder, 34. Drahovský - 12. Marinovič, 18. Grcič, 34. Jelovčič, ŽK: Višváder - Bajrušovič, Novak, Jelovčič

Zostava SR: Gašparovič (Brndiar) - Rick, Kozár, Brunovský, Drahovský - Rafaj, Višváder, Kyjovský, Doša, Fehérvári, Mikita, Bahna, M. Zdráhal

Súvisiace články