Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koniec volejbalu v Humennom? VK Chemes vyhlásil vojnu mestu!
Zdielať na

Koniec volejbalu v Humennom? VK Chemes vyhlásil vojnu mestu!

HUMENNÉ / Úradujúci slovenský mužský klubový šampión vo volejbale ŠK Chemes Humenné po ukončení svojho účinkovania v základnej časti extraligy 2014/2015 odstúpi z najvyššej domácej súťaže, ak predstavitelia mesta Humenné do nedele 30. novembra nesplnia tri podmienky pre zabezpečenie pokračovania chodu klubu.

Humenský klub v pondelok poskytol agentúre SITA vyhlásenia, ktoré uverejnil regionálny týždenník Slovenský východ. "Správna rada VK Chemes po rokovaní s generálnym sponzorom Chemes, a. s. Humenné rozhodla, že družstvo mužov ŠK Chemes Humenné po odohratí základnej časti extraligy zo súťaže odstúpi," uvádza sa vo vyhlásení správnej rady.

Volejbalisti požadujú splnenie odmienok

"Chemesáci" odohrajú do konca základnej časti extraligy ešte tri zápasy - vo Svidníku (sobota 29. novembra), o deň neskôr nastúpia v domácej ligovej rozlúčke proti Myjave a v súťaži skončia 6. decembra v Prešove. "Do konca základnej časti extraligy bude ŠK Chemes Humenné hrať z toho dôvodu, aby kontumáciou jeho výsledkov nebolo ovplyvnené postavenie družstiev v tabuľke," uviedli predstavitelia klubu vo vyhlásení, v ktorom ďalej skonštatovali: "Sme prístupní prehodnotiť naše rozhodnutia v prípade, ak do 30. novembra 2014 SRaŠZ mesta Humenné podpíše s VK Chemes Humenné zmluvu o prenájme mestskej športovej haly v Humennom na štyri roky, pričom v zmluve budú splnené podmienky, ktoré VK Chemes Humenné mestu Humenné definoval. Ďalej, ak do 30. novembra budú stornované všetky neoprávnené faktúry mesta Humenné vystavené VK Chemes Humenné za doterajšie využívanie športovej haly v Humennom. Správna rada VK Chemes je prístupná svoje rozhodnutie prehodnotiť, ak sa predstavitelia mesta Humenné, ktorí sa verejne hanlivo vyjadrovali o vedení VK Chemes a generálneho sponzora klubu, za tieto svoje činy verejne ospravedlnia."

Z funkcie predsedu správnej rady klubu odstúpil 17. novembra Stanislav Rehúš, ktorý vo svojom vyhlásení informoval o dôvodoch, ktoré ho viedli k tomuto rozhodnutiu: "Od 25. februára 2013, keď Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Humennom schválilo nájomnú zmluvu medzi Správou rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) mesta Humenné a VK Chemes, ako aj ostatnými športovými klubmi, správna rada VK Chemes viackrát poukázala, že sa domnieva, že niektoré jej ustanovenia nie sú v súlade so zákonom. Viackrát som osobne, ale aj písomne upozorňoval poslancov MsZ na tieto skutočnosti. Zároveň sme vedenie mesta aj poslancov oboznámili s našimi požiadavkami, ktoré však neboli akceptované."

Dôvody su jásné

Ďalšími dôvodmi odstúpenia Stanislava Rehúša, ktoré uvádza v predmetnom vyhlásení, bolo krátenie dotácie pre mládežnícke tímy VK Chemes vo výške 3081,4 eur, vystavovanie faktúr na základe účelového nariadenia riaditeľa SRaŠZ mesta Humenné a hrubé urážanie generálneho sponzora klubu, Chemes, a. s. Humenné zo strany vedenia mesta. "Vedenie mesta Humenné pre tých, ktorí Humenné skutočne reprezentujú, nepozná slovíčko ďakujem. V takomto 'žičlivom' prostredí nedokážem zabezpečiť profesionálne fungovanie VK Chemes Humenné a presvedčiť generálneho sponzora, aby naďalej finančne podporoval volejbal v Humennom," skonštatoval S. Rehúš.

Humenský klub poskytol agentúre SITA aj stanovisko predsedu predstavenstva Chemes, a. s. Humenné Vladimíra Skoupila. "Osobnosť Stanislava Rehúša je pre našu spoločnosť pevným mostom k VK Chemes Humenné. V situácii, keď naša spoločnosť prišla o tohto garanta použitia našej finančnej podpory, stratila zároveň motiváciu byť naďalej generálnym sponzorom VK Chemes Humenné," uviedol V. Skoupil vo vyhlásení. 

Súvisiace články