Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prešov v SEHA League o 3. miesto, Záhreb neobháji
Zdielať na

Prešov v SEHA League o 3. miesto, Záhreb neobháji

Zdroj: sita - Hádzanári Prešova

NOVÝ SAD / Hádzanári Tatrana Prešov nepostúpili do finále 3. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League".

Víťazi základnej časti v piatkovom semifinále turnaja Final Four v srbskom Novom Sade remizovali s bieloruským Meškovom Brest 26:26 (16:14), ale v následnom rozstrele zo značky pokutového hodu ťahali zverenci trénera Petra Hatalčíka už za kratší koniec a v nedeľu ich v hale SPENS od 16.00 h čaká súboj o konečné 3. miesto. Brest sa od 18.30 h predstaví vo finále proti macedónskemu RK Vardar Skopje. Šampión premiérového ročníka vyradil v prvom semifinálovom dueli, ktorý bol reprízou lanského boja o 1. miesto, RK Croatia Osiguranje Záhreb 30:22 (12:10). Vardar je v krátkej histórii SEHA League najúspešnejším tímom, keď v každom z doterajších ročníkov dosiahol finálovú účasť. Chorvátsky tím neobháji lanské prvenstvo a nastúpi v zápase o bronzovú priečku proti Prešovu.

Úradujúci slovenský šampión si zopakuje zápas o 3. miesto spred dvoch rokov, keď pri premiérovej účasti sa v ňom stretol tiež so Záhrebom a prehral 29:31. Bieloruský zástupca si pri druhej účasti na vyvrcholení SEHA League určite zlepší svoje minuloročné umiestnenie, keď ho na turnaji Final Four v Skopje klasifikovali na 4. stupienku.

Výsledky - turnaj Final Four SEHA GSS League - Nový Sad (Srb.):

semifinále:
RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.) - RK Vardar Skopje (Maced.) 22:30
(10:12), Vardar postúpil do finále

Tatran Prešov (SR) - BGK Meškov Brest (Biel.) 26:26 (16:14), na strely zo značky 7 m hodu: 4:5, Brest postúpil do finále
Najviac gólov: Krištopans 7, T. Urban 7/3, Pejovič 4, Antl 3/2, Petro 2 - Markotič 6/1, Babičev 4, Stojkovič 4/3, Špiler 3
pok. hody: 5/5 - 4/4, vylúčení: 7 - 7

Prvý polčas bola hra vyrovnaná. Družstvá sa striedali vo vedení, ale ani jedno nedokázalo výraznejšie odskočiť. Ako prví vyhrávali o dva góly hráči Brestu - 6:4 v 10. min, Prešovčania dosiahli dvojgólový rozdiel v závere úvodného dejstva, keď im patrila posledná päťminútovka a na prestávku išli za stavu 16:14. Strelecky ich ťahali štvorgóloví legionári Krištopans a Pejovič. Hneď po zmene strán Meškov vyrovnal na 16:16 a tímy pokračovali v ťahaní sa gól na gól. Po necelej štvrťhodine hry poslali Nikulenkov s Vukičom bieloruský klub do vedenia 22:20, ale Šarišania vzápätí vyrovnali a v záverečnej desaťminútovke musel súper doťahovať ich tesný náskok. So 7 gólmi najlepší strelec Tatrana Krištopans upravil v 59. min na 26:25, ale so spoluhráčmi sa nedočkal tretieho tohtosezónneho víťazstva nad Meškovom, ktorému remízu v riadnom hracom čase zabezpečil v poslednej minúte Babičev. O postupujúcom do finále musel rozhodnúť rozstrel, v prvej sérii boli úspešní po traja z piatich exekútorov oboch tímov, a tak sa pokračovalo ďalej. Najskôr padli góly na oboch stranách, potom skóroval Dmitrij Kamišik, ale Tomáš Urban druhýkrát v "lotérii" zaváhal a na smútok početnej i hlasnej skupiny fanúšikov zeleno-bielych bol koniec drámy.

Zostávajúci program turnaja Final Four SEHA GSS League v srbskom Novom Sade (11. - 13. 4. 2014):

nedeľa 13. 4.:
zápas o 3. miesto: 16.00 h RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.) - Tatran Prešov (SR), finále: 18.30 h RK Vardar Skopje (Maced.) - BGK Meškov Brest (Biel.)

Prehľad víťazov turnajov Final Four v predchádzajúcich ročníkoch SEHA League:

2012 (Záhreb) Vardar Pro Skopje (Maced.)
2013 (Skopje) RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.)
2014 (Nový Sad) ???

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články