Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V Košiciach si nechcú klamať. Cieľ je obhájiť titul
Zdielať na

V Košiciach si nechcú klamať. Cieľ je obhájiť titul

Zdroj: tasr

KOŠICE / V sobotu 12. apríla sa v košickej Infiniti aréne začne finálová séria ženskej basketbalovej extraligy.

Proti sebe nastúpia dva dlhodobo najúspešnejšie slovenské basketbalové tímy Good Angels Košice a MBK Ružomberok. Zatiaľ čo Košičanky zabojujú o jedenásty titul v neprerušenej sérii, Ružomberčanky o dvanásty, ale prvý od roku 2003. Tréner košického tímu Maroš Kováčik si uvedomuje, že jeho družstvo je vo finále favoritom.

"Určite to nebude ľahké, ale nemôžeme si klamať. Jeden zo základných cieľov pred touto sezónou bola obhajoba víťazstva v domácej extralige a to sa nezmenilo. Predpokladám, že to bude dramatické a nielen na ihrisku, ale aj vo fanúšikovských táboroch. Tie bývajú v týchto našich zápasoch s Ružomberkom vyhecované viac ako inokedy, keďže sa stretávajú dva dlhodobo najlepšie slovenské kluby," uviedol Maroš Kováčik.

Niektoré jeho zverenky trápili v ostatných dňoch zdravotné problémy

Američanka Lynetta Kizerová netrénovala pre výron v členku, Gabriela Nagyová bola na antibiotikách. "Po skončení nášho účinkovania v Eurolige odišla z tímu Američanka Jia Perkinsová, ktorá mala zmluvu viazanú iba na európsku súťaž. Krátkodobý kontrakt mala aj Ruska Irina Osipovová, ktorá je už tiež preč a po prvom semifinálovom zápase proti Šamorínu odišla aj Švédka Farhiya Abdiová. Ostatné hráčky by mali byť k dispozícii," pripomenul niekoľko podstatných zmien v kádri Kováčik.

Košický kouč má podľa vlastných slov dobre zmapovanú hru súperiek z Liptova, ich posledný semifinálový zápas proti Piešťanským Čajkám (séria 3:1) videl v ružomberskej Koniarni dokonca na vlastné oči.

"Vynikajúco strieľali spoza oblúka. Celkovo Ružomberok disponuje vyváženým tímom, nebezpečným na všetkých postoch. Naše hráčky budeme nabádať k maximálnej koncentrácii a najmä k tomu, aby sa presadili vlastnou hrou. Len tak môžeme byť úspešní," doplnil Kováčik.

Finále ženskej basketbalovej extraligy sa hrá na tri víťazné zápasy. Vlani potrebovali Košice na zisk titulu plný počet stretnutí a finálovú sériu vyhrali 3:2.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články