Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Škôlkari objavujú čaro športu. Pod dohľadom špičkových trénerov
Zdielať na

Škôlkari objavujú čaro športu. Pod dohľadom špičkových trénerov

BRATISLAVA / Športová hala bratislavského VKP žije. Vrcholových športovcov vystriedali škôlkari. Približne 200 detí, ktoré si za bežných okolností nemajú kde zašportovať, teraz "šantia" pod dohľadom špičkových trénerov.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Pod drobnohľadom odborníkov

Tréneri majú niekedy problém deti zastaviť. Futbal a hokej išli bokom. Deti sa zoznamujú s hádzanou, volejbalom, basketbalom, ale aj s akrobatickým rock ´n´ rollom a atletikou. 

Nejde pritom len o také šantenie. Všetko majú pod drobnohľadom špičkoví tréneri. "Zoradiť ich do nejakých 5- až 6-členných skupín, to je úplne science fiction," hovori volejbalový tréner VKP Bratislava Ivan Husár.

Rozvoj kondičky a koordinácie

"Všetko som si vyskúšal. Najviac ma bavilo tam, to skákanie," hovorí škôlkar. Podmienky na pohybové aktivity detí v škôlkach nie je taká ako v telocvični, nehovoriac o takto dobre zariadenie hale.

Profesionálne športovanie pod vedením profesionálov rozvíja ich kondičné a hlavne koordinačné schopnosti. "Je to skôr na tú orientáciu. Aby to letelo tam kam má, tým správnym smerom. Nie že niekam do diaľky," tvrdí atletický tréner z FTVŠ UK Miroslav Vavák.

... a bude aj olympiáda

Vzostupy a pády jednoznačne patria k športu. Deti tu preto učia víťazstvu a prehre. "Pre mňa bolo najťažšie to s tými guľami," hovorí jeden zo škôlkarov. "Je to taký životný štýl, ktorý sa snažíme podporovať aj týmto," uviedla Jana Kamenská zo súkromnej materskej školy. Deťom skončí športová príprava začiatkom budúceho roka a keď všetko pôjde tak ako má, tak ich čaká olympiáda.

Téme sa venuje reportér Ján Baček. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články