Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Neuveriteľná trojka Westbrooka natiahla sériu Oklahomy City
Zdielať na

Neuveriteľná trojka Westbrooka natiahla sériu Oklahomy City

OKLAHOMA / Päťzápasová víťazná šnúra Oklahomy v basketbalovej NBA visela v piatok na vlásku, ale Russell Westbrook odmietol jej pretrhnutie a v predĺžení piatkového stretnutia proti Golden State ju natiahol o ďalší duel.

Thunder zaostávali päť sekúnd pred koncom pridanej päťminútovky 110:112 a takmer stratili loptu, ale všadebol Thabo Sefolosha ju z autu zázračne vytiahol späť do ihriska. Prihrávku smerujúcu na Kevina Duranta schmatol vo výskoku Westbrook, driblingom sa posunul za trojkový oblúk a mimoriadne ťažkou strelou desatinu sekundy pred koncom rozhodol o víťazstve svojho tímu.

"Bol to dar z nebies. Thabo odviedol pri záchrane lopty skvelú prácu. Odmietol som iba vyrovnanie, chcel som rozhodnúť, preto som volil trojku. Som vďačný, že mi tam padla," povedal 25-ročný stredný rozohrávač. Duel bol, tentoraz však v obrátenom garde, živou reminiscenciou na súboj tejto dvojice spred dvoch týždňov v Oaklande, v ktorom 2,3 s pred koncom riadneho hracieho času po ťažkej trojke vtedy hosťujúceho Westbrooka viedli Thunder 115:114. Z poslednej akcie sa však nepomýlil Andre Iguodala v neľahkej pozícii za dva body a rozhodol o víťazstve Warriors vedno s klaksónom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - Russell Westbrook

Súvisiace články