Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. DeAndre Jordan nedohodil zo šestky ani na prednú obruč
Zdielať na

VIDEO. DeAndre Jordan nedohodil zo šestky ani na prednú obruč

LOS ANGELES / Dohodiť loptu v pokoji do 4,6 m vzdialeného koša môže byť neriešiteľný problém aj pre basketbalistu, ktorý v najslávnejšej lige sveta berie ročný plat takmer 11 miliónov dolárov.

DeAndre Jordan hneď v druhom zápase novej sezóny NBA ukázal, že snaha zlepšiť svoju tragickú streľbu trestných hodov je v jeho prípade úplne márna. Pivot Los Angeles Clippers premenil vo štvrtkovom stretnutí proti Golden State iba tri z dvanástich pokusov, pričom najviac sa červenal v tretej štvrtine. Za stavu 74:65 pre svoj tím dostal výhodu dvoch šestiek: prvú neprekvapujúco nedal a druhá dokonca ani nedoletela na prednú obruč.

"DeAndre Jordan odštartoval sezónu airballov," hlásia posmešne basketbalové weby. Dvestojedenásť centimetrov vysoký center dal v minulom ročníku iba 96 z 249 trestných hodov, čo je úspešnosť len 38,6 percenta. Priemerná v NBA sa pohybuje medzi 70 a 80 %. Urastení basketbalisti, spomedzi ktorých je roky najsvetlejšou výnimkou Dirk Nowitzki, majú všeobecne problém pri šestkách, ináč veľmi ľahkom spôsobe získavania jedného bodu za každú premenenú. Medzi najlepších v tejto hernej činnosti okrem spomenutého Nowitzkého dlhodobo patria Steve Nash či Kevin Durant.

Spomínaný Jordan bol však v minulej sezóne lídrom NBA v úspešnosti streľby dvojok (64,3 percenta), pretože mnohé akcie zakončuje nebrániteľnými smečmi.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

sita - DeAndre Jordan

Súvisiace články