Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Au, to bolelo! Volejbalista kopom do hlavy takmer prizabil dievča
Zdielať na

Au, to bolelo! Volejbalista kopom do hlavy takmer prizabil dievča

GDYŇA / Majstrovstvá Európy volejbalistov, ktoré sa momentálne konajú v Poľsku, mali byť pre mladú adeptku krásneho športu nad vysokou sieťou zážitkom na dlhý čas. No na situáciu, ktorá sa tam dievčine pritrafila, asi nezabudne do konca života.

Mladá volejbalistka, ktorá sa stará počas zápasov o udržiavanie palubovky, zažila šok a bolesť v stretnutí medzi Nemeckom a Českom (3:0). V ňom sa nemecký hráč Lukas Kampa snažil v jednej z výmien obetavo zachrániť už stratenú loptu. Pokúšal sa o to nohou, čo pravidlá volejbalu dovoľujú.

Vyzeralo to hrôzostrašne

26-ročný volejbalista si ale nevšimol, že je už nebezpečne blízko pri stolíku s obsluhou časomeru a skóre, pri ktorom sedeli aj dievčatá majúce na starosti utieranie palubovky. Nemcova noha síce vystrelila po lopte, no trafila do hlavy jedno z dievčat.

Keď sa usmiala, bol veľmi rád

Volejbalista si hneď uvedomil možné nebezpečenstvo jeho nechceného útoku. Chvíľku dievča ratoval, no vrátil sa do rozohranej výmeny. Po nej okamžite putoval opäť sa svojou obeťou. Sprvoti ju chcel objať a vybozkávať, no uvedomil si, že by to nebolo v danej situácii vhodné. "Našťastie sa na mňa usmiala. V tom momente som bol veľmi rád," povedal Lukas Kampa pre periodikum Blick a dodal: "Keď som ju zbadal, bolo už neskoro. Naozaj som nesmierne šťastný, že sa jej nič nestalo."

V zostrihu zo zápasu Nemecko - Česko sa inkriminovaná akcia začína v čase 0:54.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Volejbalista_Lukas_Kampa

isifa.com

Súvisiace články