Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Anglicko sa smeje. Góly sa s trenkami na pol žrde nedávajú
Zdielať na

Anglicko sa smeje. Góly sa s trenkami na pol žrde nedávajú

BIRMINGHAM / Celé futbalové Anglicko sa na tej situácii dobre baví, no hráči Aston Villy cítia krivdu. A je zrejmé, že celkom oprávnene. Duel Ligového pohára doma totiž napokon s Tottenhamom prehrali vysoko 0:4.

Situácia, o ktorej sa na ostrovoch živo diskutuje, sa ale zrodila, keď ešte svietil na tabuli stav 0:1. Do šestnástky "kohútov" sa vrútil domáci útočník Nicklas Helenius a práve v čase, keď sa chystal vystreliť, sa na jeho trenírky zozadu zavesil belgický stopér hostí Jan Vertonghen.

Bez karty, bez jedenástky

Vyústenie jeho snahy bolo celkom logické, Heleniusove trenírky putovali až ku kolenám a tak sa strieľa naozaj ťažko. S trenírkami na pol žrde poslal loptu veľmi nepresne. Nebol to bežný súboj, ani bežný faul. Rozhodne to však bol zákrok, ktorým brániaci Belgičan ovplyvnil zakončenie útočiaceho Dána, a teda zákrok zrelý na jedenástku a minimálne žltú kartu. Rozhodca Jonathan Moss mal ale úplne iný názor.

Mohlo to preňho dopadnúť aj horšie...

Niklas Helenius mal šťastie, že nehral v klasických futbalových trenírkach s podšívkou, ale mal na sebe ešte aj slipy. Inak by dnes mali fanúšičky v Anglicku na pretrase o jednu "veľkú" tému viac...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Jan Vertonghen_Nicklas Helenius

isifa.com

Súvisiace články