Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hit futbalových portálov. Ani šibenica, ani nožničky. Gól zadkom!
Zdielať na

Hit futbalových portálov. Ani šibenica, ani nožničky. Gól zadkom!

PRAHA / Takto by sa asi nedostal do povedomia širokej futbalovej verejnosti ani vtedy, keby dal gól v Lige majstrov. 20-ročný stredopoliar pražskej Sparty David Hovorka strelil za B-mužstvo "rudých" naozaj originálny gól.

Respektíve, časť tela, ktorou rozvlnil v zápase tretej najvyššej súťaže - ČFL sieť súpera, bola naozaj netradičná. Rozhodujúci gól proti Meteoru totiž dosiahol David Hovorka zadkom! Nabehol si na center z pravej strany, vyskočil, nastavil zadok a - utekal sa tešiť z gólu...

Nestihol sa poriadne "naštelovať"...

Pre webovú stránku pražskej Sparty doslova a do písmena šťastný strelec vysvetľoval: "Nestihol som sa už na zakončenie poriadne "naštelovať". Vyskočil som a nastavil som sa tak, aby sa odo mňa lopta odrazila smerom k bráne."

Odrazila sa tak dobre, že z toho bol gól, vďaka ktorému spoznal Hovorkove meno celý futbalový svet. Švajčiarsky Blick na svojom webe označil jeho zásah ako "Arschbombe", pričom "arsch" znamená v nemčine zadok. Obľúbený server 101greatgoals sa zase pohráva so slovami "Bum-tastic", pričom "bum" v angličtine tiež označuje zadok... Video už videlo okolo 400 tisíc ľudí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Koláž_David_Hovorka_gól_zadkom

www.101greatgoals.com

Súvisiace články