Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
HUSTE.tv: Hlohovec vykročil za postupom v pohári EHF
Zdielať na

HUSTE.tv: Hlohovec vykročil za postupom v pohári EHF

Zdroj: sita, Sporta Hlohovec po víťazstve

HLOHOVEC / Hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec vyhrali v prvom zápase 1. kvalifikačného kola Pohára EHF nad švajčiarskym TSV St. Otmar St. Gallen 29:21.

Odveta je na programe na budúci týždeň v nedeľu na palubovke súpera, úspešnejší celok sa v 2. kvalifikačnom kole stretne s bosnianskym tímom Borac Banja Luka.

Diváci v Hlohovci videli v úvodných minútach vyrovnaný priebeh, oba tímy sa striedali vo vedení bez získania výraznejšieho náskoku. Hostia sa spoliehali na presnú ruku chorvátskej spojky Baniča, domáci odpovedali kolektívnym výkonom s podporou úspešných zákrokov gólmana Žernoviča. Sporta sa prvýkrát do "trháku" dostala v závere prvého polčasu, keď z 9:10 otočila na 13:10 a v prestávke mali domáci trojgólový náskok.

Aj vstup do druhého polčasu sa Hlohovcu vydaril, v 35. minúte už manko švajčiarskeho tímu narástlo na päť gólov (18:13). Dostatočný odstup od súpera si slovenský zástupca udržiaval aj v ďalšom priebehu, po rýchlych brejkoch a presných zakončeniach Miženka a Ďuriša svietil pätnásť minút pred koncom na tabuli už stav 23:16. Potom sa síce gólostroj Sporty na chvíľu zastavil, ale brankár Žernovič na druhej strane "stiahol roletu" a nedovolil St. Gallenu skorigovať skóre. Zverenci trénera Martina Liptáka ešte v závere vystupňovali tlak a do odvety si berú veľmi sľubný osemgólový náskok.

Pohár EHF - 1. kvalifikačné kolo, prvý zápas:

HC Sporta Hlohovec  - TSV St. Otmar St. Gallen 29:21 (14:11)

Rozhodovali: Lah, Sok (obaja Slovin.)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články