Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
HUSTE.tv: Futsalistov čaká doma životná kvalifikácia o ME
Zdielať na

HUSTE.tv: Futsalistov čaká doma životná kvalifikácia o ME

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Do užšej nominácie slovenskej futsalovej reprezentácie na kvalifikačný turnaj o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Belgicka sa nedostali traja hráči - Peter Serbin, Jozef Genčúr a Martin Dudáš.

Všetky zápasy odvysiela HUSTE.tv !!!

V tíme figuruje takmer kompletný káder úradujúceho slovenského šampióna Slov-matic FOFO Bratislava. Okrem dvojice brankárov Mário Gašparovič, Peter Brndiar je v ňom desať hráčov v poli vrátane kapitána Ladislava Mikitu či najlepšieho futsalistu za rok 2012 Dušana Rafaja. Tréner SR Ján Janík zverejnil zúženú 16-člennú nomináciu v piatok, vo výbere sú aj naďalej dvaja legionári Tomáš Drahovský (Benago Zruč nad Sázavou/ČR) a Gabriel Rick (Tango Brno/ČR).

Čierny Peter pre dvoch hráčov

Definitívny káder pre kvalifikačné boje, ktoré sa uskutočnia 27. - 30. marca v bratislavskej Hant aréne, bude známy až tesne pred turnajom. Súpermi Slovenska budú výbery Bosny a Hercegoviny, Nórska a Azerbajdžanu. Zraz reprezentácie je naplánovaný na nedeľu 24. marca v Bratislave, o dva dni neskôr Ján Janík oznámi konečnú 14-člennú nomináciu.

Cieľom postup na ME

Ján Janík, tréner slovenskej reprezentácie: Slovenský futsal v týchto dňoch čaká ťažký turnaj, v 2. kvalifikačnej skupine sa stretneme so silnými tímami Azerbajdžanu, Bosny a Hercegoviny a ambicióznymi Nórmi. Našou ambíciou a hlavným cieľom je postup na budúcoročné majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v Belgicku. Verím, že sa tohto vrcholného podujatia zúčastníme, či už priamym postupom z 1. miesta, alebo z 2. miesta cez septembrovú baráž. Všetci máme veľkú motiváciu a túžbu zabojovať o miestenku do Belgicka. Bola by to historická udalosť v našom športe, nakoľko sa nám ešte nikdy nepodarilo kvalifikovať na záverečný turnaj majstrovstiev Európy, či sveta. V príprave sme urobili všetko, aby sa hráči dostali dlhodobo do dobrej športovej formy. V septembri sme vyhrali v Púchvoe Visegrad 4 Nations Futsal Cup, teda turnaj štyroch tímov – Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. V januári sme odohrali dva medzinárodné zápasy s klubovými celkami Rába Eto Győr a Tango Brno, vo februári sme vycestovali na dôležité herné sústredenie do Španielska. Desať dní sme trénovali a hrali prípravné zápasy v meke futsalu. V tom istom mesiaci, po návrate z Barcelony, sme absolvovali generálku so silným súperom zo Srbska a obstáli sme – najskôr remíza 4:4 a následne výhra 2:1 nám dodala optimizmus."

Odohrať kvalifikáciu v domácom prostredí, je veľkou výzvou, no zároveň i záväzkom voči divákom... "Káder mužstva a jeho kostru tvoria hráči majstrovského Slov-Maticu FOFO Bratislava, doplnených o nemenej kvalitných hráčov. Spoliehať sa budem na skúsenosti, ktoré už majú hráči z predchádzajúcich kvalifikácii. Na klubovej úrovni v UEFA Futsal Cupe (Liga majstrov), odohrali hráči Slov-Maticu FOFO nespočetné množstvo kvalitných zápasov a pravidelne postupujú medzi európsku elitu. Je na čase, aby sa nám to podarilo aj v reprezentácii. Momentálne sa sústreďujeme a pripravujeme  na kvalifikačných súperov. Prvé dva zápasy budú kľúčové. Rešpektujeme silu súperov, ale tiež poznáme svoje kvality a možnosti. Verím domácemu prostrediu. Bratislava si už zvykla na kvalitné futsalové zápasy a my zase na žičlivú atmosféru. Za seba, ale aj za všetkých hráčov a členov realizačného tímu môžem povedať, že urobíme všetko pre postup.“

Užšia nominácia slovenskej reprezentácie vo futsale na marcovú kvalifikáciu o postup na ME 2014 do Belgicka (Bratislava, 27. - 30. marca 2013):

Brankári: Mário Gašparovič, Peter Brndiar (obaja Slov-Matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (Across Pinerola Bratislava)
Hráči v poli: Dušan Rafaj, Martin Rejžek, Attila Fehérvári, Ladislav Mikita, Peter Kozár, Peter Haľko, Vojtech Várady, Marek Bahna, Gabriel Bartošek, Anton Brunovský (všetci Slov-Matic FOFO Bratislava), Matúš Kyjovský (RCS Košice), Tomáš Drahovský (Benago Zruč nad Sázavou/ČR), Gabriel Rick (Tango Brno/ČR)

PROGRAM KVALIFIKÁCIE NA ME 2014:

27.marca 2013
14.30 h: Azerbajdžan – Nórsko
17.00 h: Slovensko – Bosna a Hercegovina

28.marca 2013
17.30 h: Bosna a Hercegovina – Azerbajdžan
20.00 h: Slovensko – Nórsko

30.marca 2013
17.00 h: Nórsko – Bosna a Hercegovina
19.30 h: Azerbajdžan – Slovensko

Súvisiace články