Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vyzývací pohár žien: Doprastav do osemfinále
Zdielať na

Vyzývací pohár žien: Doprastav do osemfinále

Zdroj: Ondrej Bobek

Volejbalistky Doprastavu Bratislava si vybojovali účasť v osemfinále Vyzývacieho pohára žien 2012/2013.

Zverenky trénera Mareka Rojka po minulotýždňovom hladkom domácom triumfe 3:0 na sety (20, 21, 19) zvládli proti českému družstvu Královo Pole Brno aj utorňajšiu odvetu na súperovej palubovke a zvíťazili za 101 minút 3:1 (19, -20, 23, 21).

V osemfinále si hráčky Doprastavu zmerajú sily s ruským tímom Dinamo Krasnodar, ktorý dva razy uspel v konfrontácii s tureckým družstvom TED Ankara Kolejliler (výsledky: 3:0 /vonku/, 3:1 /doma/).

Výsledok - Vyzývací pohár žien 2012/2013 - šestnásťfinále - odvetný zápas:

Královo Pole Brno (ČR) - Doprastav Bratislava 1:3 (-19, 20, -23, -21) - prvý zápas 0:3, do osemfinále postúpil Doprastav Bratislava
101 min

Marek Rojko (tréner Doprastavu): "Očakával som, že Brno bude doma silnejšie, a to sa aj potvrdilo. Do koncovky tretieho setu nám boli domáce hráčky veľmi vyrovnaným súperom a nemali sme nič isté. Brno lepšie podávalo a prihrávalo ako minulý týždeň v Bratislave. My sme však boli výrazne lepší v obrane, o čom svedčí štatistika blokov 16:8 v náš prospech. Neodohrali sme také kvalitné stretnutie ako v sobotu v Stredoeurópskej lige v Maribore, ale s víťazstvom i postupom som spokojný. Výborný zápas odohrala najmä Skalová. V ďalšom kole sa stretneme s Krasnodarom, čo bude pre naše hráčky parádna skúsenosť, pretože proti ruskému tímu viaceré ešte nehrali. Dá sa povedať, že to bude volejbalový sviatok. Na druhej strane je nám jasné, že to bude pre náš klub finančne náročné. Verím však, že vedenie nájde spôsob, ako to vyriešiť. Nehľadáme spôsob, ako to nejde, ale ako to ide."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články