Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šialení ultras v Turecku. Vyčíňanie na basketbale vozičkárov
Zdielať na

Šialení ultras v Turecku. Vyčíňanie na basketbale vozičkárov

Ostré strety športových fanúšikov sa presunuli už aj do hál! Dva znepriatelené tábory si tentokrát vybavovali svoje účty dokonca na basketbalovom zápase vozičkárov. Polícia musela voči nim použiť slzný plyn.

Viac ako storočná rivalita fanúšikov dvoch istanbulských športových klubov Galatasarayu a Besiktasu často prekračuje medze tolerancie a neraz aj hranice zdravého rozumu. Chuligáni v dresoch vystrájajú nielen na futbalových štadiónoch, ale dokonca už aj v uzavretých halách, v zápasoch basketbalovej ligy vozíčkárov.

Slzotvorný plyn v hale

Po tom, ako oba znepriatelené tábory začali po sebe hádzať fľaše, mince, či iné predmety a z tribún vtrhli na palubovku, musel rozhodca derby súboj dvoch istanbulských tímov prerušiť a v závere druhej štvrtiny aj predčasne ukončiť.

Po zásahu policajtov, ktorí voči výtržníkom použili slzotvorný plyn, hrozila vystrašeným divákom i telesne postihnutým športovcom otrava. Besniaci chuligáni zúrivo demolujúci zariadenie štadióna totiž pri jeho nedobrovoľnom opúšťaní použili aj práškové hasiace prístroje.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Galatasaray_Istanbul_fanúšikovia

isifa.com

Súvisiace články