Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Straňovský (27) uspel v El Clásicu, Barca bližšie k titulu
Zdielať na

Straňovský (27) uspel v El Clásicu, Barca bližšie k titulu

Zdroj: šport, M.Straňovský FC Barcelona

Hádzanári FC Barcelona-Intersport urobili počas víkendu dôležitý krok k zisku majstrovského titulu.

V nedeľňajšom stretnutí 13. kola najvyššej španielskej súťaže vyhrali na pôde svojho najväčšieho rivala BM Atlético Madrid 25:22 (12:11) a na čele tabuľky už majú trojbodový náskok. K úspechu katalánskeho veľkoklubu v hádzanárskom "El Clásicu" prispel aj slovenský reprezentant Martin Straňovský, ktorý je krídelníkom úradujúceho majstra od tohto leta. Novozámocký odchovanec sa na cennom víťazstve podieľal tromi gólmi.

Hoci Barcelončania vyhrávali v priebehu druhého polčasu už päťgólovým rozdielom (17:12), Madridčania sa dokázali dotiahnuť na rozdiel jedného presného zásahu (18:19, 19:20, 20:21 i 22:23) a stretnutie bolo napínavé až do konca. Hosťom sa v závere zranil "šéf" obrany Cédric Sorhaindo, ktorý napriek bolestiam v kolene pokračoval ďalej v hre. Pre domácich bol veľkou prekážkou ich bývalý spoluhráč Arpad Šterbik, ktorý mal v bránke "FCB" 44-percentnú úspešnosť zákrokov.

Hráčom Atlética akoby dochádzal dych, v uplynulom kole remizovali s BM Aragón Zaragoza (24:24) a teraz vyšli naprázdno v šlágri pred vyše 10 000 divákmi v madridskom Palacio Vistalegre. Po prehre s Barcelonou sa musia spoliehať, že im boj o titul pomôžu zdramatizovať aj súperi. Barcelončania si totiž zatiaľ počínajú suverénne, keď v 13 dueloch nestratili ani bod.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.