Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Finále snov na MS v Thajsku: Španielsko vyzve Brazíliu
Zdielať na

Finále snov na MS v Thajsku: Španielsko vyzve Brazíliu

Nedeľňajšie finále futsalových majstrovstiev sveta 2012 v Thajsku bude reprízou súboja o zlatú medailu spred štyroch rokoch.

V nedeľu 18. novembra o 13.30 h SEČ proti sebe v Bangkoku nastúpia reprezentácie Španielska a Brazílie. Už teraz je isté, že víťazom svetového šampionátu bude jeden z dvoch predchádzajúcich majstrov sveta. V doterajších šiestich edíciách získali štyri tituly Brazílčania, Španieli sa tešili dvakrát.

Taliani bez trénera na lavičke tvrdo vzdorovali

V piatkovom semifinále Španieli vyradili výber Talianska 4:1 (1:0). Obhajcovia striebra spred štyroch rokov Španieli viedli od 9. min, vlastný gól si dal taliansky futsalista Saad Assis. V 30. min síce vyrovnal Alex Merlim, ale o jedenásť sekúnd strelil gól Španielov Julio César Simonato "Alemao" Cordeiro. Do konca duelu ešte pridali presné zásahy Sergio Lozano Martínez a Ángel Velasco "Lin" Marugán.

Kanárici ovládli druhý polčas v Huamarku

V juhoamerickom semifinále Brazília - Kolumbia uspeli štvornásobní svetoví šampióni Brazílčania 3:1. Vedenia sa ujali už v 41. sekunde gólom Gabriela, ešte pred polčasovou prestávkou vyrovnal Jhonathan Toro. Po zmene strán pridal svoj druhý presný zásah Gabriel a definitívnu podobu výsledku dal vlastný gól Kolumbijčana Tora.

Výsledky stretnutí semifinále na futsalových majstrovstvách sveta v Thajsku:

Taliansko - Španielsko 1:4 (0:1) - do finále postúpili Španieli
Góly: 30. Merlim - 9. Assis (vlastný), 30. Alemao, 34. Lozano, 38. Lin

Brazília - Kolumbia 3:1
(1:1) - do finále postúpili Brazílčania
Góly: 1. a 28. Gabriel, 29. Toro (vlastný) - 19. Toro

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk, Brazília futsal

Súvisiace články