Skoro jasno
Bratislava
Boris
14.10.2024
Slovenskí futbalisti ukázali bojovného ducha. So Švédmi vyrovnali na 2:2
Zdielať na

Slovenskí futbalisti ukázali bojovného ducha. So Švédmi vyrovnali na 2:2

BRATISLAVA / Slovenskí futbalisti majú za sebou ďalší duel v Lige národov. Švédi boli ich doteraz určite najsilnejším súperom. Na Tehelnom poli na Sokolov vybehli vo vysokom tempe a naši mali v defenzíve neraz plné ruky práce.

​Hoci severania v úvodnej polhodine diktovali tempo, veľkú šancu si vytvorili aj Slováci. Hraslínov center vyslal na bránu Pekarík, Strelec loptu ešte tečoval, Douglas ale gólu zabránil a následnú Bénešovu strelu zlikvidoval Johansson.

Potom sa nadvlády ujali hostia

Ich presing, rýchlosť a tvrdosť na našich platili. Skóre otvoril šťastnou ranou chráničom Ayari. Škandinávci tempo ešte vystupňovali a naša defenzíva neraz netušila kam skôr skočiť. Na 2:0 zvýšil Sema.

Gradujúce tempo

Vo vzduchu visela otázka, či žltomodrý koncert bude pokračovať, alebo, či sa dostanú k slovu aj Sokoli. Našťastie platil variant B. Po chybe brankára Johansona pálil Duda. Jeho pokus ešte brankár vyrazil, pohotový Strelec ale v 44. minúte znížil. Gól do šatne akoby kompaktnosť hostí rozbil, naopak, naši po zmene strán tempo gradovali.

Skvelý Strelec si našiel Haraslínovu prihrávku a vyrovnal. V závere sa naši snažili aj o víťazný kúsok, ten im ale dopriaty nebol. Slovensko remizovalo so Švédsko 2:2.

Súvisiace články