Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pozvánka na žreb ME 2012: nahé prsia a bojkot sexu!
Zdielať na

Pozvánka na žreb ME 2012: nahé prsia a bojkot sexu!

Každá reklama je dobrá. A dnešnému žrebu budúcoročných Majstrovstiev Európy vo futbale sa ušla parádna. Takmer nahé protestujúce ženy prilákali pred Olympijský štadión v Kyjeve množstvo fotografov a kameramanov svetových agentúr.

Ukrajnské hnutie FEMEN je už dobre známe. Pri každej možnej príležitosti totiž vyjadruje naozaj svojráznym spôsobom nesúhlas proti legalizácii prostitúcie počas európskeho futbalového šampionátu.

"Cheme, aby fanúšikovia i Michel Platini zabudli na svoje vlastné problémy a uvedomili si, čo trápi Ukrajinu. Stane sa z nej eurobordel," vysvetľovala novinárom jedna z účastníčok protestu, 22-ročná Olexandra Ševčenková.

Slečny, ktoré od nahoty neodradil ani mráz, opäť raz doslova odniesli policajti.

Ako však ukázal jeden z prieskumov, sú v menšine. Väčšina obyvateľov Ukrajiny, ktorá Euro 2012 organizuje spolu s Poľskom, totiž turnaj podporuje.

"Toto podujatie nebude len o futbale. Sme presvedčené, že je v záujme UEFA rozvíjať v našej krajine sexuálne služby a ich predaj," stihla ešte pred naložením do policajného vozidla povedať zakladateľka FEMEN-u Anna Hucolová.