Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Slováci zdolali aj Azerbajdžan. V Lige národov majú plný počet bodov
Zdielať na

Slováci zdolali aj Azerbajdžan. V Lige národov majú plný počet bodov

Zdroj: TASR

KOŠICE / Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili nad Azerbajdžanom 2:0 v zápase 2. kola C-divízie Ligy národov. V Košickej futbalovej aréne skórovali v prvom polčase Ondrej Duda z pokutového kopu a David Strelec. Slováci majú po dvoch zápasoch na konte plný počet šesť bodov. Nasledujúci duel Ligy národov odohrajú 11. októbra v Bratislave proti Švédsku.

Prvý gól spadol z penalty

Slováci sa od úvodu snažili diktovať hru. Haraslínovej strele spoza šestnástky v 3. minúte chýbala razancia a tiesnený Strelec poslal o dve minúty loptu tesne vedľa brány. Domácim reprezentantom sa darilo zachytávať ofenzívne snahy súpera, ktorý sa dlho nevedel dostať na dostrel Dúbravkovej brány. Haraslín sa dostal v 16. minúte k priamemu kopu, no z ostrého uhla poslal prízemnú strelu iba do pripraveného brankára Dženetova.

V 21. minúte sa Haraslín snažil presadiť kľučkou do protipohybu Sejdajeva, ten ho v šestnástke fauloval a VAR potvrdil pokutový kop pre domácich. Duda z bieleho bodu nezaváhal, Dženetova prekonal strelou z ľavej žrdi - 1:0. O štyri minúty Hancko potiahol akciu po ľavej strane, z bránkovej čiary prihral pred bránu na Strelca, ktorý sa dokázal uvoľniť a pohotovo zvýšil na 2:0. Slováci boli pri chuti a v 38. minúte neboli ďaleko od tretieho gólu. Haraslín sa na pravej strane dostal k strele z hranice šestnástky, ktorú tečoval jeden z hráčov Azerbajdžanu, no Dženetov pohotovo zareagoval na zmenu smeru lopty. Najväčšiu šancu hostí v prvom polčase mal Kökcü, ktorého strelu z pokutového územia vyrazil pohotový Dúbravka na roh. Slovenský brankár podržal svoj tím aj po následnej strele Mammadova.

Druhý polčas bol bezgólový

Slováci mali aj v úvode druhého polčasu zápas vo svojej réžii. Hru držali ďaleko od Dúbravku a nebezpeční boli aj v ofenzíve. V 52. minúte sa Haraslín uvoľnil cez Mammadova, no jeho prudkú strelu vyrazil brankár. Po hodine hry sa Azerbajdžan dostal do hry, ťažil aj z defenzívnych zaváhaní Slovákov, ale tí nedovolili súperovi dostať sa do vážnejšej šance. Na opačnej strane sa v 72. minúte v sľubnej šanci nepresadil Hancko a proti strele striedajúceho Bénesa efektne zasiahol brankár Dženetov. V 85. minúte sa k strele v šestnástke dostal aj Ďuriš, ale brankár hostí pohotovo zasiahol. V nadstavenom čase zasiahol do hry Samuel Kozlovský, pre ktorého to bol debut v reprezentačnom drese.

Súvisiace články