Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vrah fanúšika Spartaka dostal 20 rokov
Zdielať na

Vrah fanúšika Spartaka dostal 20 rokov

20 rokov odňatia slobody. To je trest, ktorý vymeral súd vrahovi futbalového fanúšika. Tragédia sa stala v decembri minulého roka, 28-ročný muž zomrel na následky strelných poranení.

20 rokov za zabitie fanúšika ruského futbalového klubu Spartak Moskva Jegora Sviridova si odsedí za mrežami moslim Aslan Čerkesov. Dnes mu tento trest vymeral súd v Moskve. Podľa názoru poroty Čerkesov a jeho piati kumpáni vyprovokovali v decembri minulého roka bitku s ruskými mladíkmi, ktorá vyústila do streľby.

Najprv mu strelil do hlavy, potom do brucha

"Čerkesov vystrelil najmenej dvakrát, potom ďalšími dvoma guľkami zasiahol Sviridova. Najskôr priamo do hlavy a o chvíľu zo vzdialenosti menšej ako meter aj do žalúdka," uvádza sa v rozsudku, ktorý si Čerkesov vypočul spoza sklenenej steny.

Najhorší scenár, určite sa odvolajú

"Splnil sa najhorší možný scenár, ale v podstate sme s tým počítali. Samozrejme, že sa odvoláme," reagoval na verdikt súdu Čerkesovov obhajca Dmitrij Pankov. Piatich spoločníkov Čerkesova zo severokaukazskej oblasti uznali vinnými z menej závažných činov výtržníctva.

Najväčšia vlna etnického násilia od čias ZSSR

Smrť 28-ročného Jegora Sviridova vyvolala v Moskve najväčšiu vlnu etnického násilia od pádu Sovietskeho zväzu. Do ulíc vyšli najmä mladí nacionalisti, ktorí útočili na osoby iného ako slovanského pôvodu.

Video z nepokojov v uliciach Moskvy si teraz môžete pozrieť.

SITA/AP/Misha Japaridze

Súvisiace články