Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žilina - Spartak Moskva 1:2, Hapalovci bez bodu
Zdielať na

Žilina - Spartak Moskva 1:2, Hapalovci bez bodu

Zdroj: TASR - LM, Žilina-Spartak Moskva

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v stredajšom zápase F-skupiny Ligy majstrov so Spartakom Moskva 1:2 a s prestížnou súťažou sa lúčia bez zisku bodu. "Šošoni" sa síce po bezgólovom polčase ujali vedenia gólom Majtána, no hostia za 13 minút otočili skóre zásluhou Alexa a Ibsona.

Už pred súbojom MŠK - Spartak boli karty v F-skupine rozdané - postup do osemfinále LM si zaistila londýnska Chelsea a Olympique Marseille. Spartak si zahrá v 1/16-finále Európskej ligy a úradujúci slovenský šampión sa s účinkovaním v európskych pohároch lúči. Tím trénera Pavla Hapala sa stal v poradí 11. v histórii súťaže, ktorý nezískal v skupinovej fáze ani bod.

F-skupina, 6. kolo:

MŠK Žilina - Spartak Moskva 1:2 (0:0)
Góly: 48. Majtán - 54. Alex, 61. Ibson. ŽK: Guldan, Bello, Poliaček, Piaček, Pečalka - K. Kombarov, ČK: 77. Ibson (Spartak). Rozhodcovia: Blom - Boonman, Van de Ven (všetci Hol.), 7208 divákov.

zostavy a striedania:

MŠK: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Pečalka, Gergel - Guldan - Majtán (85. Mráz), Jež (69. Ceesay), Bello, Poliaček (46. Rilke) - Oravec
Spartak: Dikaň - K. Kombarov (83. Ivanov), Suchý, Stranzl, Makejev (55. Ozobič) - Šešukov, Ibson - McGeady, Alex, D. Kombarov - Kozlov (46. Drinčič)

Úvod zápasu nemal s futbalom nič spoločné, keď hlavný rozhodca Blom už po štyroch minútach prerušil hru. Dôvodom bolo nešportové správanie sa fanúšikov ruského tímu, ktorí po úvodnom výkope spustili ohňovú šou vo svojom sektore a jedna zo svetlíc dopadla na ihrisko. Po tom, ako vbehli na plochu dvaja priaznivci Spartaka, poslal holandský arbiter hráčov oboch mužstiev pre obavy o bezpečnosť do šatní. Výtržnosti približne piatich stoviek hosťujúcich "fans" pokračovali a tí nereflektovali ani na dohováranie zo strany zverencov Valerija Karpina. Reštart zápasu sa vydaril približne po 20-minútovom prestoji a už v 6. minúte mohol otvoriť skóre D. Kombarov. Obrancovia Žiliny mu nechali veľa priestoru, ale hráč Spartaka v dobrej pozícii pred malým vápnom vystrelil len nad bránu. Hostia sa snažili režírovať hru a mali jasnú prevahu v držaní lopty - kombinovali však pomaly a stereotypne. V 35. minúte však mohli inkasovať. K odrazenej lopte sa dostal Bello, ale jeho rotovaná strela skončila iba na hornej sieti Dikaňovej svätyne. Pokus stredopoliara domáceho tímu bol ojedinelou peknou akciou, inak prvý polčas priniesol obojstranne vlažné nasadenie a pramálo vzrušivých momentov.

Nemastný-neslaný výkon z prvého polčasu vynahradili Žilinčania 7208 divákom už po necelých troch minútach druhého dejstva. Na Ježov priamy kop z pravej strany si nabehol Majtán a hlavou prekonal gólmana Dikaňa - 1:0. V 53. minúte ruskému tímu nevyšla ofsajdová pasca, s Oravcovou strelou do stredu brány si však Dikaň poradil. O dve minúty sa podobná situácia zopakovala na druhej strane, no v tomto prípade už lopta skončila v sieti, keď kapitán Alex s prehľadom obstrelil Dúbravku - 1:1. Hráčov Spartaku vyrovnávajúci gól zobudil a po hodine hry predviedli rýchly brejk, na konci ktorého bola krížna prihrávka Alexa pred odkrytú bránu a jednoduchá úloha pre zakončujúceho Ibsona - 1:2. Po tomto momente sa opäť zobudili Žilinčania, na chvíľu zatlačili súpera, no zo svojho tlaku vyťažili len spornú situáciu. V 64. minúte sa po závare v šestnástke hostí dostal k lopte Oravec, ktorého chrbtom k bráne sotil na trávnik Suchý, no rozhodcova píšťalka zostala nemá. Trinásť minút pred koncom riadneho hracieho času Ibson na vlastnej polovici nešetrne fauloval Rilkeho a rozhodca mu ukázal červenú kartu. Domáci sa snažili početnú prevahu využiť, no dve šance striedajúceho Ceesaya zostali nevyužité.