Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kandidáti na Zlatú loptu známi
Zdielať na

Kandidáti na Zlatú loptu známi

Zdroj: goal.com

Zoznam kandidátov na zisk Zlatej lopty za rok 2011 je na svete. Obsahuje 50 mien. A nikoho neprekvapí, že takmer tretinu tvoria futbalisti FC Barcelona a Realu Madrid.

Ide o širšiu nomináciu na prestížne ocenenie, ktorú sa podarilo získať španielskemu denníku Mundo Deportivo. Počet mien bude neskôr zúžený. Konečný zoznam 32 futbalistov, ktorí majú šancu zvíťaziť v ankete Zlatá lopta, bude zverejnený 1. novembra.

Vlani i v roku 2009 sa to podarilo Lionelovi Messimu. A Argentínčan je veľkým favoritom aj tentoraz.

V zozname mu robí spoločnosť ďalších 9 hráčov Barcelony: Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Francesc Fabregas, Carles Puyol, David Villa, Daniel Alves, Alexis Sánchez a Eric Abidal.

Druhý najslávnejší klub - Real Madrid - má medzi kandidátmi päticu: Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Iker Casillas, Özil a Samir Khedira.

Rovnaký počet adeptov - päť - má aj Bayern Mníchov. Ale aj Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Mario Gomez, Thomas Müller a Franck Ribéry vedia, že ich šance sú oproti spomínaným menám zo Španielska predsa len o dosť menšie.

O najväčšie individuálne ocenenie vo futbale sa uchádzajú aj ďalší: argentínsky útočník Kun Agüero, Neymar z Brazílie, ale aj taliansky strelec Antonio di Natale.

Víťaza ankety Zlatá lopta, ktorú vyhlasuje FIFA v spolupráci s magazínom France Football vyhlásia 9. januára 2012 počas slávnostneho večera v Zürichu.