Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Gól hlavou z vlastnej polovice? Nemožné?
Zdielať na

Gól hlavou z vlastnej polovice? Nemožné?

Už len gólová hlavička spoza hranice šestnástky dokáže zdvihnúť divákov zo sedadiel. Samozrejmosťou je aj okamžitý záujem športových spravodajstiev. No gól Jona Samuelsona takmer popiera zákony fyziky!

V nadstavenom čase súboja nórskej ligy Odd Grenland – Tromsö sa pokúsili hostia ešte niečo urobiť s nepriaznivým stavom 1:2 z ich pohľadu. Pri rohovom kope sa vybral do súperovej šestnástky „na skusy“ aj brankár Tromsö, no zbytočne. Domáci okamžite dostali loptu do bezpečia a nielen to. Tá po odkope a následnom hlavičkovom biliarde skončila na prekvapenie všetkých prítomných v bráne hostí po zásahu stredopoliara Jona Samuelsona z vlastnej polovice ihriska!!!

Zástupcovia Odd Grenland usilujú o to, aby bol jeho zásah zapísaný aj do Guinnessovej knihy rekordov. Podľa ich výpočtov Samuelson skóroval zo vzdialenosti 57 m a 30 cm, čo je podľa nich najväčšia vzdialenosť gólu streleného hlavou.

Neuveriteľný moment okamžite vyvolal veľký záujem aj o jeho úspešného aktéra, ktorý však ostal pri jeho opise skromný: „Mohol by som tvrdiť, že som to tak chcel, no nebola by to pravda. Nevedel som, že lopta smeruje do brány, a ani to, kde sa v tej chvíli nachádza brankár, teda, že ešte nie je na svojom mieste. Mal som šťastie.“

internet

Súvisiace články