Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V nominácii SR na Rusko a Macedónsko aj Zabavník
Zdielať na

V nominácii SR na Rusko a Macedónsko aj Zabavník

Zdroj: SITA

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. nominoval na blížiace sa dve stretnutia v k B-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Rusku (7. októbra v Žiline) s Macedónsku (11. októbra v Skopje) 22-členný káder.

Kouč národného výberu SR oznámil svoju nomináciu na utorňajšej tlačovej konferencii v sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Bratislave.

Vo výbere A-mužstva SR nie je žiadny nováčik. Z domácej súťaže dostali pozvánky Igor Žofčák, Karim Guédé a Filip Šebo zo Slovana Bratislava, ako aj rekordér v počte štartov v národnom drese Miroslav Karhan zo Spartak Trnava a útočník FK Senica Juraj Piroska. V kádri chýba zranený útočník Róbert Vittek, ale aj Stanislav Šesták, ktorý čelí disciplinárnemu trestu za žlté karty. Medzi náhradníkmi sa ocitla trojica pôsobiaca v českej Plzni Marián Čišovský, Marek Bakoš, Michal Ďuriš či stredopoliar tureckého Trabzonsporu Marek Sapara.

Zraz A-mužstva SR je na programe v pondelok 3. októbra v Senci.

Dvadsaťdvačlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá Európy 2012 s Ruskom (7. októbra v Žiline) a Macedónskom (11. októbra v Skopje):

Brankári: Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).
Obrancovia: Peter Pekarík (Kayserispor/Tur..), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.) Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.), Radoslav Zabavník (FSV Mainz/Nem.).
Stredopoliari: Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Róbert Jež (Polonia Varšava/Poľ.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Igor Žofčák (Slovan Bratislava), Vladimír Weiss ml. (Espanyol Barcelona/Šp.), Miroslav Karhan (Spartak Trnava), Karim Guédé (Slovan Bratislava), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.).
Útočníci: Juraj Piroska (FK Senica), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Náhradníci:
Brankári: Lukáš Hroššo (Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.)
Hráči v poli: Marián Čišovský, Marek Bakoš, Michal Ďuriš (všetci Viktoria Plzeň/ČR), Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Roman Procházka (Spartak Trnava), Peter Grajciar (Sparta Praha), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.)