Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Ružomberok zvládol vstup do Európy. Všetky góly strelili obrancovia
Zdielať na

Ružomberok zvládol vstup do Európy. Všetky góly strelili obrancovia

Zdroj: TASR

RUŽOMBEROK / Kvalifikácia Európskej ligy pod Čebraťom priniesla gólovú prestrelku. Ružomberok hostil Kazašský Tobol Kostonai a bolo sa teda na čo pozerať. Oba tímy si z chuti zastrieľali.

​Ružomberok otočil zápas ešte pred polčasom

Do zápasu vstúpili lepšie hostia z Kazachstanu. V deviatej minúte využil nedôrazné bránenie Ružomberka na otvárací gól zápasu Ivanovič. Vedenie Tobolu vydržalo len dve minúty. Prvý rohový kop domácich pretavil na vyrovnávajúci gól Šimon Gabriel. Ružomberok v štyridsiatej minúte strhol vedenie na svoju stranu. Zaváhanie obrany pretavil na gól Selecký. V úplnom závere prvého dejstva videli tritisícky divákov ešte dva góly. Najprv v 45.minúte vyrovnal Henen a v druhej minúte nastavenia opäť poslal Ružu do vedenia Matúš Malý.

Až štyri góly padli po rohových kopoch

Hneď po zmene strán vystrašil Fruhwalda v bráne Ružomberka Ivanovič. Brankár domácich si však poradil. Štvrťhodinu pred koncom Ružomberok odskočil. Z rohového kopu zvýšil na 4:2 Madleňák. Prešlo len pár minút, ďalší roh, ďalší gól. V 88 minúte navýšil na 5:2 svojim druhým gólom Gabriel. Liptáci si už výsledok postrážili a do odvety tak pôjdu s trojgólovým náskokom.

"Určite je to super pocit aj veľa ľudí prišlo konečne na zápas, čiže super večer pre celý Ružomberok a dúfam, že to potvrdíme v odvete a postúpime ďalej," povedal po zápase obranca MFK Ružomberok Matúš Malý. "Sme radi, že sa nám to podarilo, dali sme veľa gólov zo štandardných situácii, čo nás veľmi teší a lepší vstup sme si nemohli priať, ale čaká nás odveta," dodal útočník MFK Ružomberok Ján Hladík.

Súvisiace články