Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Belasí sa na zápase postarali o poriadnu drámu
Zdielať na

Belasí sa na zápase postarali o poriadnu drámu

BRATISLAVA / Futbalisti bratislavského Slovana vstúpili do novej sezóny na európskej scéne víťazne. Na Tehelnom poli privítali v úvodnom zápase prvého predkola Ligy majstrov severo-macédoskeho šampióna FC Struga.

Prejsť cez prvú prekážku je na prahu nového ročníka pre nášho majstra vždy extrémne dôležité. V domácom prostredí pred vyše 10-tisíc divákmi si chceli belasí vytvoriť čo najlepšiu východiskovú pozíciu do budúco týždňovej odvety. O ich ofenzívne ťahy sa mala starať trojica Weiss, Strelec, Mak a tak to aj bolo.

V 7. minúte ešte prihrávka Strelca pred bránu na Toliča svojho adresáta nenašla, ale v 16. minúte už Dávid Strelec parádne vysunul kapitána Weissa, ktorý svoj nájazd zakončil s absolútnym prehľadom. Slovanisti dosiahli po čom túžili - relatívne rýchly gól bol na svete. A nezostalo iba pri ňom.

Strelcovi sa rola prihrávača zapáčila a v tomto smere sa predviedol aj v 36-tej minúte. Loptu z jeho kopačky pustil Tolič na Maka a navrátilec na Tehelné pole skóroval aj vo svojom prvom súťažnom zápase za Slovan. Vlado Weiss mohol tesne pred prestávkou dokonca zvýšiť až na 3:0, lenže stopér Radič jeho pokus vyhlavičkoval. Lenže po prestávke belasí upustili z aktivity a pykali za to. Najprv potrestal zákrok Pauscheka v 16-tke sám faulovaný Ibraimi a ešte horšie bolo, že v 74. minúte ten istý hráč hostí vyrovnal na 2:2.

Našťastie, Slovanu potom pomohli striedania a  37-ročný reprezentant Juraj Kucka. V 85. minúte najprv po centri Marcelliho hlavou opäť preklopil skóre na stranu Slovana a v úvode nadstaveného času sa rovnakou časťou tela presadil znova po rohu kapitána Weissa. Slovan tak zdolal FC Struga 4:2.

Súvisiace články