Jasno
19°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Sokoli sa po prehre vrátili na Slovensko. Čaká ich zaslúžený oddych
Zdielať na

Sokoli sa po prehre vrátili na Slovensko. Čaká ich zaslúžený oddych

BRATISLAVA/GELSENKIRCHEN / Slováci mali v nedeľu 30. júna jedinečnú možnosť poraziť futbalového giganta z kolísky tejto hry. V osemfinále Majstrovstiev Európy si zmerali sily s Anglickom nabitým hviezdami. No a v pondelok sa z Nemecka vrátili domov, síce sklamaní, ale odhodlaní pokračovať v dobrých výkonoch aj ďalej.

​"Máme šancu, ja myslím, že máme šancu," povedal jeden z fanúšikov. Nanešťastie, pravdu mal Dany. Ako veľký fanúšik troch levov priletel až z Austrálie. A vo svojom odhade mieril presne: "Je mi to ľúto, viem že ste zo Slovenska, no Angličania podľa mňa vyhrajú 2:1."

Slovenských chlapcov delilo od vytúženého víťazstva v osemfinále proti Angličanom doslova pár sekúnd. No, bohužiaľ, vyrovnali a zápas otočili. "Naši hrali najlepší zápas na šampionáte a ja si myslím, že s Anglickom určite vyrovnaný súper," povedal jeden z fanúšikov. "Ja myslím, že sa nemajú za čo hanbiť. Škoda, nakoniec toho šťastíčka slovenského nám chýbalo," dodal ďalší fanúšik.

Futbalisti prišli na bratislavské letisko krátko popoludní. Hŕstka fanúšikov musela strpieť trištvrtehodinové čakanie. "To je na tom krásne, že tí ľudia to vedia a cítia, že tí chalani urobili skvelé meno tomu Slovensku," dodal Marek Hamšík, asistent trénera reprezentácie SR. "Môžeme byť hrdí, čo sme predviedli, a dali sme do toho všetko. Bohužiaľ, aj taký je ten šport, že nie vždy vám tá šťastena praje," uviedol Stanislav Lobotka, reprezentant SR.

"Naozaj to mrzí, boli sme blízko. Futbal nám včera ukázal aj takúto tvár a musíme to akceptovať," ozrejmil Milan Škriniar, kapitán reprezentácie SR. Teraz už reprezentantom ostáva iba jedna úloha. Užiť si zaslúžený oddych. "S chalanmi ideme na dovolenky, každý so svojou rodinou, prídeme na iné myšlienky. To nám určite pomôže a potom ideme makať na novej sezóne," doplnil Škriniar. 

Súvisiace články